amerikantsi-stvorili-3d-printer-yakiy-drukuye-yizhu

Американці створили 3D-принтер, який друкує їжу

 • 9523 переглядiв

КИЇВ. 3 січня. УНН. Вчені з Колумбійського університету міста Нью-Йорк розробили 3D-принтер, який може друкувати і готувати продукти. Про це пише Express.co.uk, передає УНН.

Пристрій працює наступним чином: принтер заправляють подрібненими продуктами, щоб вони могли пройти крізь сопло пристрою. Також принтер оснащений декількома дзеркалами, що відбивають промінь лазера - це дозволяє повністю пропікати блюдо і стежити за його формою.

"У майбутньому "цифрова їжа" дозволить зробити готування їжі більш усвідомленою, а її споживання - контрольованою", - підкреслив очільник групи розробників Джонатан Блютінгер.

Як писав УНН, в Україні відчутно подорожчали соціальні продукти харчування.

З метою економії українці навіть почали споживати більше чорного хліба.

На думку депутата Сергія Тригубенка, ефективним інструментом підтримки найбільш незахищених верств населення може стати практика талонів на харчування.

"У Литві відроджують так звані "радянські" талони на продукти харчування. Таким чином влада намагається подбати про найбільш незахищені верстви населення. А з іншого боку - підтримати фермерів, тому що талони хочуть видавати на продукцію, товари саме в маленьких фермерських магазинах", - написав політик на своїй сторінці в Facebook.

Українські Національні Новини

Новини Світу