amerikanska-kompaniya-brata-eksglavi-ksu-perebuvaye-pid-sanktsiyami-cherez-zagrozu-natsbezpetsi

Американська компанія брата ексглави КСУ перебуває під санкціями через загрозу нацбезпеці

 • 15554 переглядiв

КИЇВ. 23 жовтня. УНН. Американська компанія GLOBAL AGRIHUB CORP із реєстрацією у Флориді (США), що належить рідному брату ексголови Конституційного суду України Станіслава Шевчука Денису (Рулава Одд), перебуває під санкціями через загрози нацбезпеці України, повідомляє УНН.

У реєстрі Міністерства економіки зазначено, що санкції на компанію покладено за ініціативою Служби безпеки України у 2018 році і на даний момент є чинними.

Спеціальна санкція передбачає тимчасове зупинення зовнішньоекономічної діяльності на території України.

Згідно з досьє компанії, доступному у Відкритому реєстрі національних громадських діячів України Pep.org, Рулав Одд був керівником і головним бенефіціаром GLOBAL AGRIHUB CORP.

У списку санкцій МЕРТ також зазначена і компанія AGRI HUB EUROPE UAB (Литва), яка, у свою чергу, була засновником української компанії "Агріхаб-Южний" (перейменованої у "Фаворит А"), яка фігурує у справі про розкрадання коштів державного "Укрхімтрансаміак".

УНН же раніше повідомляв, що слідством ГПУ встановлена причетність брата ексголови КСУ Рулава Одд (Дениса Шевчука) до розкрадання держкоштів "Укрхімтрансаміаку" через підконтрольні компанії "Агріхаб-Южний" та "Українська морська транспортна компанія" (УМТК).

Сам Рулав Одд (Денис Шевчук), судячи з його фотографій із соцмереж, перебуває у Флориді, де зареєстрована згадана "санкційна" компанія GLOBAL AGRIHUB CORP.

Нагадаємо, на відміну від Рулава Одд, його брату Станіславу Шевчуку було відмовлено у візі США.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП