aksonov-prosit-putina-pidklyuchiti-genprokuraturu-rf-do-spravi-pro-skifske-zoloto

Аксьонов просить Путіна підключити Генпрокуратуру РФ до справи про "скіфське золото"

 • 31918 переглядiв

КИЇВ. 28 грудня. УНН. Підконтрольний "глава" тимчасово окупованого Криму Сергій Аксьонов просить президента РФ Володимира Путіна підключити Генеральну прокуратуру до судової тяганини про "скіфське золото", пише УНН з посиланням на ТАСС.

Цитата

“Я звертався до глави держави, попросив включити представників Генпрокуратури в цей процес в частині формування способу захисту. Підготував і відправив листи в Міністерство закордонних справ і Міністерство юстиції в частині обґрунтування позиції, що, на мій погляд, необхідною стороною у справі має бути держава, а не кримські музеї", — заявив Аксьонов, якого цитує російське агентство.

Додамо

26 жовтня Апеляційний суд в Амстердамі після 7 років розгляду справи в судових інстанціях прийняв рішення про "скіфське золото" на користь України.

Водночас, згідно з рішенням, сторони все ще можуть подати апеляцію до Верховного Суду Нідерландів.

Раніше в РФ заявили, що касаційна скарга російської сторони до Верховного Суду Нідерландів на рішення суду Амстердама щодо "Скіфського золота" буде подана найближчим часом.

Додамо

Скіфське золото - колекція з більш ніж 2 тис. предметів, які використовувалися для оформлення виставки "Крим: золото і секрети Чорного моря", яка проходила з лютого по серпень 2014 року в музеї Алларда Пірсона в Амстердамі.

Невизначена ситуація з нею виникла після окупації Москвою українського Криму в березні 2014 року. Свої права на експонати, вивезені з півострова, заявили музеї окупованого Криму та України. У зв'язку з цим університет Амстердама, який курирує роботу музею Алларда Пірсона, призупинив процедуру передачі цінностей до досягнення домовленості між сторонами або вирішення питання в юридичному порядку.

Українські Національні Новини

Політика