advokat-ukrayinskikh-moryakiv-prosit-peredati-klopotannya-dlya-rozglyadu-do-viyskovogo-sudu

Адвокат українських моряків просить передати клопотання для розгляду до військового суду

 • 11098 переглядiв

КИЇВ. 15 січня. УНН. Адвокат українських моряків, звинувачених у незаконному перетині російського кордону, вважає, що клопотання про продовження їм арешту підлягає передачі для розгляду Московському гарнізонному військовому суду. Про це повідомив адвокат одного з арештованих моряків Сергій Бадамшин, передає УНН з посиланням на ТАСС.

"Підсудність Лефортовському районному суду Москви визначена без урахування всіх обставин справи і сукупності правових норм, які підлягають застосуванню. Захист вважає, що дане клопотання підлягає передачі для розгляду Московському гарнізонному війському суду", - сказав адвокат.

За його словами, розгляд військовим судом обгрунтовується рядом причин, в тому числі тим, що "фактичному затримання усіх, хто був на українських кораблях осіб передували і супроводжували події, які представляють собою конфлікт між РФ і Україною". Адвокат зазначив, що в даному клопотанні захист керується ч. 4 ст. 15 Конституції РФ, статтями 1, 2, 4, 82, 84 Женевської конвенції від 12 серпня 1949 року про поводження з військовополоненими, а також нормами КПК.

Нагадаємо, Лефортовський суд Москви закрив засідання, на якому буде розглядатися продовження арешту українським морякам, затриманих в Керченській протоці.

Українські Національні Новини

Політика