advokat-tupitskogo-zayaviv-scho-venediktova-viklikala-yogo-v-ofis-genprokurora-schob-vruchiti-pidozru

Адвокат Тупицького заявив, що Венедіктова викликала його в Офіс Генпрокурора для вручення підозри

 • 17572 переглядiв

КИЇВ. 15 липня. УНН. Адвокат ексглави Конституційного суду України Олександра Тупицького заявив, що генпрокурор Ірина Венедіктова підписала йому повістку в Офіс Генпрокурора з метою вручити повідомлення про підозру в кримінальному провадженні. Про це адвокат Ростислав Кравець написав у Facebook, передає УНН.

Цитата

“<...> О 21:55 доставили повістку з порушенням норм КПК. На завтра викликають для вручення нової підозри. Самої підозри ще немає, але до ранку планують написати. А що за справа? За рішення 27.10.2020 заявник нардеп (Ярослав. — ред.) Юрчишин”, — написав адвокат.

Що було раніше

Верховний Суд визнав протиправним та скасував указ Президента України Володимира Зеленського про скасування призначення Олександра Тупицького суддею Конституційного Суду.

Йдеться про указ, який Президент України Володимир Зеленський підписав 27 березня і яким скасував укази ще часів Януковича про призначення суддями Конституційного Суду України Олександра Тупицького та Олександра Касмініна. Раніше Президент відсторонив Тупицького від посади судді КСУ.

Раніше наприкінці жовтня ДБР розпочало кримінальне провадження щодо голови КСУ Тупицького.

Це сталося на тлі того, як 27 жовтня Конституційний Суд України визнав такою, що не відповідає Конституції України, статтю 366-1 ККУ, яка передбачає відповідальність за брехню в декларації.

Українські Національні Новини

Політика