achs-u-kitayi-zafiksovano-vzhe-somiy-spalakh

АЧС у Китаї: зафіксовано вже сьомий спалах

 • 9790 переглядiв

КИЇВ. 4 вересня. УНН. У китайській провінції Аньхуей зафіксований черговий спалах африканської чуми свиней (АЧС), повідомляє Bloomberg з посиланням на Міністерство сільського господарства Китаю, передає УНН.

Таким чином, кількість зареєстрованих спалахів АЧС в країні виросло вже до семи.

Раніше Міністерство сільського господарства КНР повідомляло, що, за даними на 1 вересня, в країні було офіційно зареєстровано п'ять спалахів АЧС - в провінціях Ляонін, Хенань, Цзянсу, Чжецзян і Аньхуей.

"У перших чотирьох, за даними Міністерства, ситуація в повній мірі поставлена ​​під контроль, утилізована 37 тис. 271 тварина. В Аньхуей робота по виявленню осередків захворювання триває, станом на 1 вересня, утилізовано близько 1,3 тис. свиней", - наголошується в повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Подолати АЧС Україні заважає відсутність професійних кадрів

Міністерство висловило впевненість, що ситуація, пов'язана з поширенням АЧС, контролюється центральною і місцевою владою.

"Вони діють в повній відповідності з вказівками Всесвітньої організації з охорони здоров'я тварин", - уточнюється в повідомленні.

Уточнимо, що перший спалах АЧС в Китаї був зареєстрований на початку серпня в провінції Ляонін. Він став першим спалахом цього захворювання у всій Східній Азії.

Китай же - найбільший в світі виробник свинини і її споживач.

Як писав УНН, в Україні, тим часом, днями було зафіксовано 5 нових спалахів АЧС.

Додамо, що за останні 5 років збитки фермерів через вірус становили понад 170 млн грн.

Українські Національні Новини

Новини Світу