achs-svitove-virobnitstvo-svinini-skorotitsya-vzhe-na-4

АЧС: світове виробництво свинини скоротиться на 4%

 • 10896 переглядiв

КИЇВ. 20 квітня. УНН. У 2019 світове виробництво свинини скоротиться на 4%. Такий прогноз дало міністерство сільського господарства США, передає УНН з посиланням на pig-world.co.uk.

"Падіння в основному є результатом 10% скорочення виробництва продукту в Китаї через африканську чуму свиней (АЧС)", - йдеться в повідомленні.

Американці також спрогнозували збільшення показників імпорту свинини Китаєм - на 41%. Повідомляється, що із зростаючого попиту на продукт з боку КНР Європа розраховує отримати вигоду.

При цьому, експорт свинини із США до Китаю вже "в плюсі".

"Експортні продажі в Китай вже ростуть, незважаючи на чинні відповідні тарифи. Хоча ці тарифи залишаються стримуючим фактором, свинарство США може отримати непряму вигоду від змін в торгових потоках", - йдеться в повідомленні.

Як повідомляв УНН, вірус африканської чуми свиней вперше був зафіксований в Китаї в минулому році. Експерти кажуть про глобальну загрозу, оскільки саме в Китаї зосереджено близько половини світового поголів'я свиней. Країна виробляє 50% всієї свинини в світі і є головним її споживачем.

В Україні ж АЧС також не вщухає вже більше 6 років. За словами депутата Сергія Тригубенка, боротися з вірусом нашій країні заважають кілька факторів: нескінченний процес реформування Держпродспоживслужби і брак компетентних кадрів.

Більш того, в Україні фермери масово приховують АЧС, впевнений експерт Микола Бабенко. Причина тому - колосальні матеріальні збитки, які держава не в змозі компенсувати свинарям.

Українські Національні Новини

Економіка