abe-napraviv-pidnoshennya-do-khramu-yakiy-vvazhayut-simvolom-militarizmu

Абе направив підношення до храму, який вважають символом мілітаризму

 • 9620 переглядiв

КИЇВ. 21 квітня. УНН. Прем'єр-міністр Японії Сіндзо Абе направив у неділю ритуальне підношення токійському храму Ясукуні, який в сусідніх країнах Азії вважається символом японського мілітаризму і агресивного націоналізму. Як повідомляє інформаційне агентство Kyodo, символічний дар у вигляді прикрашеної стрічками гілки вічнозеленої рослини було надано з нагоди початку весняного свята в цьому святилищі, інформує УНН.

У той же час Абе з 2013 року утримується від відвідувань Ясукуні, щоб не ускладнювати відносини з Китаєм і Південною Кореєю. Однак, як зазвичай, цей храм в неділю мають намір відвідати групи консервативних депутатів парламенту Японії.

У синтоїстському храмі Ясукуні зберігаються списки з іменами японців, загиблих на полях битв з другої половини XIX століття. До цього переліку включено і військові злочинці, страчені після капітуляції Токіо в Другій світовій війні за вироком Міжнародного трибуналу для Далекого Сходу. Відвідування Ясукуні японськими офіційними особами сприймаються в Китаї і двох корейських державах як виправдання агресивної політики Токіо в минулому столітті і викликають протести.

Нагадаємо, уряд Японії висловив протест Сеулу за вимогу вибачень від японського імператора.

Українські Національні Новини

Новини Світу