4-grudnya-mizhnarodniy-den-obiymiv

4 грудня – Міжнародний день обіймів

 • 39018 переглядiв

КИЇВ. 4 грудня. УНН. Сьогодні Міжнародний день обіймів, Міжнародний день банків, Міжнародний день фетбайку, Міжнародний день гепарду, День інформатики, Введення в храм Пресвятої Богородиці, інформує УНН.

Міжнародний день обіймів

Свято з'явилося у 70-х роках ХХ століття. Започаткували його західноєвропейські студенти. Точні обставини виникнення невідомі.

За словами вчених, доброзичливі дотики підвищують імунітет, стимулюють центральну нервову систему, підвищують у крові рівень гемоглобіну, а також іншого гормону - окситоцину, що зумовлює гарне ставлення до інших людей. 

Міжнародний день банків

Цей день заснувала Генеральна Асамблея ООН 2019 року на підставі ухваленої резолюції 74/245. У такий спосіб вирішили підкреслити суттєвий внесок світових банків у поліпшення рівня доходів і умов життя різних національних спільнот.

Міжнародний день фетбайку

Щороку цей день припадає на першу суботу грудня. Перші байки на широких шинах з’явилися на фото в англійських періодичних виданнях для велосипедистів ще до 1932 року. Винайдення фетбайка приписують Марку Грюнвальду з Аляски, який і придумав цей термін.

Міжнародний день гепарду

День заснував Фонд збереження гепардів (Cheetah Conservation Fund), щоб привернути увагу світового суспільства до проблеми можливого зникнення цих тварин.

Раніше ареалом проживання гепардів була практично вся територія африканського континенту і значна частина Азії. Внаслідок сільськогосподарської та промислової діяльності людини популяція цих тварин суттєво скоротилася, а місцями її було повністю винищено.

Популяція гепардів збереглася в достатній кількості лише в центральній частині Ірану.

День інформатики

В Україні першу електронну обчислювальну машину створили 1951 року завдяки.

Внаслідок стрімкого розвитку електронної обчислювальної техніки з’явилася потреба у висококваліфікованих фахівцях, які б знали її будову, можливості та могли б працювати з нею. Так виникла нова галузь – інформатика. Цей термін було запроваджено лише за 14 років з моменту надання патенту. Його вигадав вчений Олександр Харкевич, поєднавши слова «інформація» та «автоматика».

Введення в храм Пресвятої Богородиці

Свято представлення Марії святкують як у східних, так і в західних церквах. Воно нагадує про той день у житті єврейської дівчинки на ім’я Марія (Мар’ям), коли її батьки, святий Яким та Анна, віддали її Господу у храмі, де вона присвятила йому своє життя. Це одне з 12 найбільших церковних свят та одне з трьох на честь Пресвятої Богородиці.

Іменини

День Ангела сьогодні святкують: Ярополк, Прокоп, Ада, Марія, Аріадна

Українські Національні Новини

Суспільство