34-krayini-zaklikayut-do-zaboroni-na-uchast-v-olimpiadi-rosiyskikh-ta-biloruskikh-sportsmeniv-zayava

34 країни закликають до заборони на участь в Олімпіаді російських та білоруських спортсменів - заява

 • 380417 переглядiв

КИЇВ. 21 лютого. УНН. Відповідно до спільної заяви, опублікованої британським урядом у понеділок, Сполучені Штати разом із більш ніж 30 іншими країнами, включаючи Канаду та більшу частину Європи, підтримують заборону російським та білоруським спортсменам на участь у міжнародних змаганнях, передає УНН.

Деталі

Країни попросили Міжнародний олімпійський комітет (МОК) скасувати прийняте минулого місяця рішення створити для російських та білоруських спортсменів можливість брати участь у майбутніх Іграх як «нейтральним спортсменам».

«Ситуація в Україні продовжує погіршуватися з того часу, як минулого року МОК заборонив участь російських і білоруських спортсменів - після того, як їхні країни порушили олімпійське перемир'я, - і МОК не має причин скасовувати це рішення», - йдеться у заяві уряду Великої Британії.

«Є серйозні побоювання з приводу того, наскільки реально для російських та білоруських спортсменів змагатися на нейтральній основі з огляду на те, що вони безпосередньо фінансуються та підтримуються їхніми державами. Поки робоча модель «нейтралітету» не буде докладно викладена, російські та білоруські спортсмени не повинні бути допущені до змагань. росія та білорусь можуть прокласти шлях до повного повернення своїх спортсменів у міжнародне спортивне співтовариство, припинивши розпочату війну», - йдеться у повідомленні.

Заяву підписали міністри спорту та культури США, Канади, Великої Британії, Австрії, Бельгії, Хорватії, Кіпру, Чехії, Данії, Естонії, Фінляндії, Франції, Німеччини, Греції, Ісландії, Ірландії, Італії, Японії, Південної Кореї, Латвії, Ліхтенштейну, Литви, Люксембургу, Мальти, Нідерландів, Нової Зеландії, Норвегії, Польщі, Португалії, Румунії, Словаччини, Словенії, Іспанії та Швеції.

Доповнення

Раніше цього місяця Білий дім заявив, що не заперечує проти дозволу спортсменам з росії та білорусі взяти участь у Літніх іграх 2024 року та Зимових іграх 2026 року, допоки «абсолютно ясно», що вони не представляють свої країни.

Українські Національні Новини

Спорт