20-ukrainskykh-vodiiv-evakuiovano-z-polskoho-kordonu-cherez-straik

20 українських водіїв евакуйовано з польського кордону через страйк

 • 37243 переглядiв

Близько 20 українських водіїв, які застрягли на польському кордоні через страйк, були евакуйовані, тривають переговори про створення механізму повернення.

На сьогодні евакуювалися близько 20 українських водіїв, які застрягли на кордоні з Польщею через страйк польських перевізників. Про це журналісту УНН повідомив координатор новоствореного штабу з надання допомоги українським водіям на території Польщі Віктор Козак.

Близько 20 водіїв повернулися

- сказав Козак.

Деталі

Координатор зазначив, що наразі розробляється механізм повернення водіїв назад.

"Евакуація відбувається дуже просто, він (водій – ред.) сідає на будь-який автобус чи автомобіль, переїжджає сюди. Зараз вирішується, як повернутися назад. З прикордонною службою ведуться перемовини щодо механізму повернення водія,  без системи "Шлях" або через систему "Шлях", - розповів Козак.

Доповнення

Раніше пресслужба Міністерства розвитку громад, територій та інфраструктури України повідомляла, що про бажання евакуюватися заявили 25 водіїв, які застрягли на кордоні з Польщею через страйк польських перевізників.

24 листопада було розпочато збір даних для евакуації українських водіїв, які застрягли на кордоні з Польщею через блокаду польських перевізників.

Перед цим на українсько-польському кордоні, де триває страйк польських перевізників, померло два водії.  

Анна Мурашко

Суспільство