zaporizhani-chastishe-truyatsya-produktami-z-legalnikh-rinkiv-nizh-zi-stikhiynikh

Запоріжани частіше труяться продуктами з легальних ринків, ніж зі стихійних

 • 6491 переглядiв

Показник захворюваності становив 8,6 на 100 тисяч населення.

Відповідно до даних епідеміологічних обстежень вогнищ ГКІ частка харчового шляху передачі становить 95,5%.

Серед причин захворювань ГКІ найбільша питома вага припадає на м’ясну продукцію — 28,9 %; молочну продукцію — 23,4%; рибну продукцію — 13,5%.

За місцем придбання: питома вага харчових продуктів, придбаних на стихійних ринках становить 15,6%, узаконених ринках — 21,9%.

У 62,5% випадків захворювання на ГКІ пов’язані з вживанням продуктів, страв, які готувались та зберігались в домашніх умовах.

Нагадаємо, за даними експертів, недобросовісних виробників харчових продуктів до відповідальності майже не притягають.

Загалом в Україні кількість отруєнь неякісними харчами у порівнянні з минулим роком зросла у два рази. 

За словами С.Тригубенка, причина збільшення випадків харчових отруєнь у різних регіонах України полягає у відсутності державного та ефективного контролю за якістю продуктів харчування на всіх рівнях. 

Українські Національні Новини

Суспільство

    Популярні

    Новини по темі

    Завтра Прем'єр збере міністрів на засідання уряду

     • 8702 переглядiв

    Суд у Єгипті скасував смертний вирок екс-президенту М.Мурсі

     • 9344 переглядiв

    Львівська міськрада співпрацювала з ГПУ під час обшуків

     • 11095 переглядiв

    Учасника злочинної групи затримали на Чернігівщині

     • 8771 переглядiв

    Пасажир мікроавтобуса загинув внаслідок ДТП на Львівщині

     • 8390 переглядiв

    У WOG планують збільшити кількість точок продажу кави до 500

     • 14678 переглядiв