zapasi-vugillya-a-na-skladakh-ukrayini-pochnut-zbilshuvatisya-z-listopada

Запаси вугілля марки "А" на складах України почнуть збільшуватися з листопада

 • 10392 переглядiв

КИЇВ. 27 жовтня. УНН. Запаси вугілля антрацитової групи на складах енергогенеруючих компаній почнуть збільшуватися з листопада. Про це під час селекторної наради щодо проходження опалювального сезону заявив міністр енергетики і вугільної промисловості Ігор Насалик, передає кореспондент УНН.

"На сьогоднішній день, повинен вам сказати, що повністю всі генеруючі компанії законтрактовані аж до березня наступного року. І запаси вугілля починаючи з листопада до 1 січня 2018 року будуть не зменшуватись, а збільшуватись на складах енергогенеруючих компаній", - сказав І.Насалик.

Міністр зазначив, що алгоритм накопичення вугілля на генеруючих станціях до опалювального сезону у 2016 і 2017 роках відрізняється.

"У зв’язку з повною блокадою у зоні ОРДЛО ми перейшли від післяоплати поставки до передоплати поставки на 2 місяці раніше. Тобто всі генеруючі компанії, які зараз забезпечуються антрацитовою групою вугілля, зараз працюють за передоплатою двохмісячною по поставці", - сказав І.Насалик.

Як повідомляв УНН, в Україні станом на 1 жовтня 2017 року запаси кам’яного вугілля становили 2,749 млн тонн, що на 33,3% менше, ніж на аналогічну дату 2016 року без урахування тимчасово окупованої території АРК та частини зони проведення АТО.

Українські Національні Новини

Економіка

    Популярні

    Новини по темі

    Водій авто збив на смерть пішохода на Львівщині та втік

     • 12601 переглядiв

    Німеччина виділила 2 млн євро на боротьбу з АЧС

     • 6569 переглядiв

    Мосійчук розповів про стан свого здоров'я

     • 11809 переглядiв