za-pivtori-godini-na-zakarpatti-pidtopilo-sche-500-ga-ugid

За півтори години на Закарпатті підтопило ще 500 га угідь

 • 9608 переглядiв

УЖГОРОД-КИЇВ. 16 грудня. УНН. Станом на 18:30 16 грудня площі сільгоспугідь, підтоплених внаслідок паводку на Закарпатті, становлять 2485 гектарів, що на 500 гектарів більше, ніж було зафіксовано станом на 17:00. Оновлену інформацію щодо наслідків негоди на Закарпатті щойно оприлюднив на своєму сайті голова Закарпатської ОДА Геннадій Москаль, передає УНН.

"Станом на 18:30 загалом підтоплено 25 населених пунктів, у тому числі: близько 800 дворогосподарств, близько 2485 гектарів сільськогосподарських угідь. Окрім того, зафіксовано три зсуви", – йдеться у повідомленні Г.Москаля.

Водночас, у Закарпатській ОДА інформують, що практично по всій території Закарпаття опади припинилися. У гірських районах вода пішла на спад, у низинних – паводкова хвиля ще не досягла піку.

Щодо річки Тиса (найбільша водна артерія Закарпатської області) загрози підтоплень населених пунктів немає, однак можливий вихід води на заплаву й підтоплення сільськогосподарських угідь. У низинах річок Боржава та Латориця максимальний пік підйому води очікується в ніч із суботи на неділю та в неділю. Щодо річки Латориця до досягнення історичного максимуму катастрофічного паводка 2001 року не вистачає 50 см. Запас дамби тут становить до 1 метра.

Загиблих чи зниклих безвісти, а також руйнувань приватного сектору чи об’єктів соціальної сфери внаслідок паводка немає.

Нагадаємо, через паводок на Закарпатті евакуювали майже півтори сотні людей.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП

    Популярні

    Новини по темі

    За півтори години на Закарпатті підтопило ще 500 га угідь

     • 9608 переглядiв

    "Газпром" з початку року збільшив експорт газу на 8,3%

     • 7888 переглядiв

    Випуск новин станом на 19 годину 16 грудня

     • 5240 переглядiв

    Суд обрав домашній арешт для трьох охоронців Димінського

     • 11094 переглядiв