za-dva-misyatsi-2018-roku-bulo-ukhvaleno-20-yevrointegratsiynikh-zakonoproektiv-stefanishina

За два місяці 2018 року було ухвалено 20 євроінтеграційних законопроектів - Стефанішина

 • 7700 переглядiв

КИЇВ. 16 квітня. УНН. Протягом 2 місяців поточного року уряд прийняв 20 з 50 євроінтеграційних законопроектів цьогорічної дорожньої карти плану з імплементації Угоди про Асоціацію з ЄС, розповіла в коментарі УНН директор урядового офісу з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Ольга Стефанішина.

"Урядовий план (з імплементації Угоди про Асоціацію з ЄС - ред.) - був проаналізований Європейським союзом, і фактично він і ляже в основу всіх подальших 5-10 років нашого співробітництва, не залежно від політичного контексту, який буде в державі. Це - набір практичних заходів, як трансформації правової політики держави, так і відкриття ринків Європейського союзу", - зазначила вона.

За словами Стефанішиної, цей урядовий план, можливо "дуже детальний і надто непривабливий", але і Україна і Європейський союз визнають це як дорожню карту співробітництва у всіх сферах, які охоплюються угодою про асоціацію.

"Він визнаний європейською стороною, і в рамках всіх двосторонніх діалогів, і на рівні президента, і на рівні прем’єра, на рівні різних органів і асоціацій дискуссії відбуватимуться щодо прогресу виконання угоди саме в контексті цього документу, і на його основі також сформована політична дорожня карта уряду і парламенту, яка була схвалена 28 лютого 2018 року і складається з 50 євроінтеграційних законопроектів, які уряд і парламент взяли на себе зобов’язання прийняти. Враховуючи те, що за останні 3 роки було ухвалено вцілому близько 30 таких законопроектів , вже за 2 місяці поточного року ухвалено 20 проектів з цієї дорожньої карти. Це законопроекти, які пройшли експертизу урядового офісу європейської інтеграції - це означає, що вони відповідають зобов’язанням в рамках угоди і відповідно їх ухвалення сприятиме виконанню угоди про асоціацію і подальшому досягненню цілей, які в них закладені", - розповіла вона.

Стефанішина розповіла, що буде після виконання Україною дорожньої карти.

"Обов'язково ми станемо європейською державою , тому що угода про асоціацію на 90 % складається з тих зобов’язань, які брали і беруть на себе держави, які мають намір стати членами Європейського Союзу. Тобто, нам не потрібно вигадувати нічого нового - все уже закріплено в угоді про асоціацію, і ми маємо розуміти собі, що її виконання залишить питання членства України лише в політичному контексті", - додала вона.

Як повідомляв УНН, директор Урядового офісу координації європейської та євроатлантичної інтеграції Ольга Стефанішина назвала головні перешкоди євроінтеграції

Українські Національні Новини

Політика

    Популярні

    Новини по темі

    Через замінування суду на Одещині евакуювали 30 осіб

     • 9779 переглядiв

    Поліція затримала 10 учасників перестрілки у Києві

     • 47533 переглядiв

    ООН: під загрозою зникнення перебуває мінімум 40% мов

     • 7481 переглядiв

    Трамп хоче ознайомитися з документами Коена раніше ФБР

     • 9017 переглядiв