z-pochatku-2019-rodini-budut-otrimuvati-1-500-griven-na-nyanyu-groysman

З початку 2019 року родини будуть отримувати 1,5 тис. гривень на няню - Гройсман

 • 22833 переглядiв

КИЇВ. 30 травня. УНН. З початку наступного року кожна родина буде отримувати 1,5 тисяч гривень для винаймання няні для дитини. Про це під час засідання уряду заявив прем’єр-міністр України Володимир Гройсман, передає кореспондент УНН.

"Коли мама народжує, особливо коли мама працює, треба думати про те, як потрібно працювати. Тут потрібно думати в ці перші місяці і роки, як підтримати маму. Дати можливість найняти няню. Щоб доглядати дитину, а самій іти працювати. Ми приймаємо рішення… Спільно з органами місцевого самоврядування в тих пропорціях, як сьогодні зараховується податок на доходи фізичних осіб, я думаю, це буде справедливо, і вводимо таке поняття, як муніципальна няня. Це найде своє відображення в бюджеті на 2019 рік. Ми будемо вам компенсувати – це приблизно 1 500 гривень кожного місяця", – повідомив В.Гройсман.

Відмітимо, що на сьогодні в Україні неможливо найняти няню на повний день за таку місячну зарплатню.





Як повідомляв УНН, з 1 вересня 2018 року при народжені дитини сім'ям від держави буде надаватися спеціальний бебі-бокс.

Нагадаємо, 30 травня урядовці, серед іншого, збираються затвердити Державну соціальну програму "Національний план дій щодо реалізації Конвенції ООН про права дитини" на період до 2021 року.

Українські Національні Новини

Суспільство

    Популярні

    Новини по темі

    Біля МВС Афганістану прогриміли вибухи

     • 11213 переглядiв

    На засідання Кабміну привели дітей

     • 9479 переглядiв