yevroparlament-pozbaviv-mari-le-pen-deputatskogo-imunitetu

Європарламент позбавив Марі Ле Пен депутатського імунітету

 • 12732 переглядiв

КИЇВ. 2 березня. УНН. Депутати Європейського союзу проголосували за позбавлення парламентського імунітету кандидата на посаду президента Франції Марін Ле Пен через те, що вона запустила у Twitter фотографії, де зображене насильство з боку терористів "Ісламської держави", передає УНН з посиланням на Reuters.

М.Ле Пен, яка очолює партію Національний фронт в європейському законодавчому органі, перебуває під слідством у Франції через розміщення в її мікроблозі в Twitter в грудні 2015 року трьох зображень, де зображена страта людей терористами "Ісламської держави", в тому числі і обезголовлення американського журналіста Джеймса Фолі.

Сьогоднішнє голосування в Європарламенті підтвердило вчорашнє рішення, прийняте комітетом з юридичних питань Європарламенту.

Імунітет М.Ле Пен захищав її від проведення судового розслідування. І позбавивши її імунітету, парламент дозволив подати судовий позов проти неї.

Її злочин розглядається як "публікація жорстоких зображень", які за певних обставин можуть нести покарання у вигляді трьох років позбавлення волі і штраф в розмірі 75 тисяч євро.

Як повідомляв УНН, 1 березня комітет Європарламенту з юридичних питань переважною більшістю голосів проголосував за позбавлення недоторканності лідера французької ультраправої партії “Національний фронт” Марін Ле Пен.

 

Українські Національні Новини

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі

    Киянин отримав ножові поранення у столичному кафе

     • 13521 переглядiв