yevrokomisiya-prizupinila-vidilennya-100-mln-yevro-moldovi

Єврокомісія призупинила виділення 100 млн євро Молдові

 • 8336 переглядiв

КИШИНІВ-КИЇВ. 3 липня. УНН. Перший транш макрофінансової допомоги ЄС для Молдови в розмірі 100 млн євро призупинено через скасування результатів виборів мера Кишинева. Про це повідомляє УНН з посиланням на відповідь Єврокомісії на запит Newsmaker.md.

"Вона (макрофінансова допомога - ред.) залежить від успішного впровадження певних економічних заходів і виконання політичних умов: поваги демократичних механізмів, дотримання верховенства закону і поваги прав людини ... Оцінка проведена Єврокомісією спільно з Європейською службою зовнішньої політики, показала, що політичні умови не виконані. Цей висновок був зроблений виходячи з останніх подій в Молдові і, зокрема, з рішення Вищої судової палати від 25 червня про визнання недійсними результатів виборів у Кишиневі. Тому виплату першого траншу макрофінансової допомоги відклали", - уточнюється у відповіді Єврокомісії на запит видання.

Як повідомляв УНН, результати виборів мера столиці Молдови були скасовані у зв'язку з порушенням правил проведення передвиборної кампанії. 25 червня апеляційна інстанція підтримала рішення суду.

У Кишиневі з цієї причини проходять мітинги.

Нагадаємо, другий тур виборів мера Кишинева пройшов 3 червня. Відповідно до результатів голосування, столичну мерію мав очолити лідер партії "Платформа ДА" Андре Нестасе. Його суперником був представник президентської Партії соціалістів Іон Чебан.

Українські Національні Новини

Економіка

    Популярні

    Новини по темі

    Єврокомісія призупинила виділення 100 млн євро Молдові

     • 8336 переглядiв

    У центрі Києва з вогнепальної зброї поранили чоловіка

     • 13536 переглядiв

    Україна майже на 10% зменшила експорт зернових

     • 52638 переглядiв

    Суд у Росії залишив Гриба під вартою до 20 грудня

     • 8086 переглядiв

    Японці нарощують споживання м'яса птиці

     • 8100 переглядiв