ye-ruporom-propahandy-v-okupovanomu-krymu-veduchii-prorosiiskoho-telekanalu-millet-zahrozhuie-12-rokiv-uviaznennia

Є рупором пропаганди в окупованому Криму: ведучій проросійського телеканалу "Міллет" загрожує 12 років ув'язнення

 • 21588 переглядiв

Кореспондентці російського окупаційного телеканалу "Міллет" у Криму пред'явлено звинувачення у співпраці з ворогом, виправданні збройної агресії росії проти України та поширенні проросійської пропаганди, їй загрожує до 12 років позбавлення волі.

Обвинувальний акт стосовно кореспондентки окупаційного телеканалу "Міллет", яка публічно підтримує ворога та виправдовує війну в Україні, направили до суду, передає УНН із посиланням на прокуратуру АРК.

Деталі

За даними прокуратури, дії обвинуваченої кваліфіковано як колабораційна діяльність (ч. 6 ст. 111-1 КК України) та виправдовування, заперечення збройної агресії РФ проти України (ч. 3 ст. 436-2 КК України).

"З метою маніпулювання свідомістю мешканців півострова та створення хибної думки про "легітимність" дій країни-агресора, в студії телеканалу "Міллет" в м. Сімферополі обвинувачена веде авторську програму. У ній "кореспондентка" систематично розповсюджує проросійський інформаційний контент. Повторюючи типовий наратив російської пропаганди про наявність на території України "секретних лабораторій Пентагона" з виготовлення "біологічної зброї", які держава-окупант має знищити, виправдовує збройну агресію РФ проти України", - повідомили у прокуратурі.

Окрім того, у прямому етері одного з випусків "журналістка" охарактеризувала окупацію територій України як "повернення до рідної гавані, додому". Обвинувачена виправдовувала дії та возвеличувала ворога, називаючи удари по "критичній інфраструктурі" нашої держави "відповіддю на агресію та теракти зі сторони України".

Судово-лінгвістична експертиза підтвердила, що виступи обвинуваченої містять висловлювання, спрямовані на підтримку рішень та дій держави-агресора. Їй загрожує до 12 років ув'язнення з позбавленням права займатися певною діяльністю на строк до 15 років та з конфіскацією майна.

Популярні

Новини по темі

У Сумах пролунали вибухи

 • 46113 переглядiв

Мета рф досягти тотального блекауту в Україні – Галущенко

 • 20254 переглядiв