whatsapp-pislya-novikh-spirnikh-pravil-v-indiyi-zablokuvav-dva-milyoni-akauntiv

WhatsApp після нових спірних правил в Індії заблокував два мільйони акаунтів

 • 17897 переглядiв

КИЇВ. 16 липня. УНН. WhatsApp заявив, що заблокував понад два мільйони облікових записів в Індії в травні і червні за порушення правил. Про це повідомляє УНН з посиланням на ВВС.

Деталі

Служба WhatsApp повідомила, що 95% цих користувачів були заблоковані за порушення обмежень на кількість разів, коли повідомлення можуть бути переадресовані в Індії.

Заяви були зроблені WhatsApp в своєму першому щомісячному звіті про відповідність спірним новим ІТ-правилам Індії.
Індія - найбільший ринок WhatsApp з близько 400 мільйонами користувачів.

Служба обміну повідомленнями, що належить Facebook, заявила, що її "головна мета" - запобігти масовій розсилці шкідливих або небажаних повідомлень обліковими записами в Індії.

Повідомляється, що за допомогою передової технології машинного навчання WhatsApp щомісяця блокує близько восьми мільйонів облікових записів по всьому світу.

В одній тільки Індії в період з 15 травня по 15 червня були заблоковані два мільйони облікових записів, які відправляють "високий і ненормальний обсяг повідомлень".

Доповнення

Додаток, що належить Facebook, часто виявляється в центрі обговорення поширення дезінформації та фейкових новин в Індії. Повідомлення і відео, поширювані масово, у минулому провокували масове насильство в Індії, навіть приводячи до загибелі людей.

Компанія заявила, що крім реагування на скарги користувачів і вжиття заходів щодо них через канал розгляду скарг WhatsApp, розгорнула власні інструменти для запобігання зловживанням на платформі.

Керівні принципи, оголошені в Індії в лютому і які набули чинності в травні, спрямовані на регулювання контенту в соціальних мережах і на потокових платформах і викликають серйозну заклопотаність з приводу свободи слова та конфіденційності користувачів.

Критики кажуть, що вони наділяють уряд і правоохоронні органи повноваженнями видаляти широкий спектр контенту в Інтернеті.

Окрім WhatsApp, платформа мікроблогів Twitter, веб-сайт Google і гігант соціальних мереж Facebook вже опублікували свої звіти.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: WhatsApp подає в суд на уряд Індії: нові правила для медіа означають кінець конфіденційності

Українські Національні Новини

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі

    В Україні новий рекорд щеплених від COVID-19 за добу

     • 19553 переглядiв

    Кількість жертв повені в Німеччині зросла до 80

     • 19174 переглядiв

    Київ з самого ранку скували затори: де ускладнено рух

     • 21465 переглядiв

    В Україні вже 2,243 млн випадків COVID-19, за добу - 737

     • 32600 переглядiв

    16 липня: сьогодні в Україні день бухгалтера

     • 68402 переглядiв