volker-otsiniv-zusillya-uryadu-u-kiyevi-schodo-dopomogi-ukrayintsyam-v-ordlo

Волкер оцінив зусилля уряду у Києві щодо допомоги українцям в ОРДЛО

 • 6048 переглядiв

КИЇВ. 14 вересня. УНН. Український уряд робить недостатньо для співвітчизників, які живуть на тимчасово окупованих територіях Донецької і Луганської областей. Про це заявив спеціальний представник держдепартаменту США з питань України Курт Волкер в інтерв’ю Радіо Свобода, передає УНН.

Він також стверджує, що українська влада не має плану реінтеграції територій після завершення збройного конфлікту.

Попередні ідеї з реінтеграції, за його словами, "не мають потужної політичної підтримки, і є мало ознак, що це було б пріоритетом для українського уряду".

"Це ганебно тому, що ці люди (що живуть на контрольованих гібридними силами територіях – ред.) пройшли багато чого. Це змушує їх бути дуже незадоволеними урядом України", – відзначив американський дипломат.

Він відзначив, що Київ має співпрацювати з Червоним Хрестом, щоб допомогти отримувати державні пенсії людям старшого віку і людям з обмеженими можливостями для пересування.

Напередодні Президент Петро Порошенко провів зустріч з Волкером. Сторони обговорили ситуацію на Донбасі. Під час зустрічі було наголошено на важливості продовження санкційної політики проти Росії до повної деокупації української території.

Українські Національні Новини

Політика

    Популярні

    Новини по темі

    Автокефалія для України: у Кремлі висловили стурбованість

     • 11140 переглядiв

    Омеляна віддали на поруки Жданова і нардепа

     • 14650 переглядiв