vlada-odeshchyny-prohnozuie-zbilshennia-urozhaiu-tsohorich-zavershat-rekonstruktsiiu-trokh-zroshuvalnykh-system

Влада Одещини прогнозує збільшення урожаю - цьогоріч завершать реконструкцію трьох зрошувальних систем

 • 38253 переглядiв

Три зрошувальні системи на півдні Одеської області проходять капітальний ремонт та реконструкцію, що фінансується з обласного бюджету, щоб збільшити зрошувальні площі на 6 400 га до початку 2024 року.

На півдні Одеської області триває капітальний ремонт та реконструкція трьох зрошувальних систем: Ташбунарської, Ізмаїльської та Нагірнянської. Про це повідомив очільник Одеської облдержадміністрації Олег Кіпер, передає УНН.

Деталі

Реалізація проектів здійснюється коштом обласного бюджету, уточнив Кіпер.

"До 6400 га - саме на стільки очікується збільшення площ поливу після реконструкції трьох зрошувальних систем.

Орієнтована дата закінчення робіт - до початку поливного сезону 2024", - додав він.

Кіпер додав, що в рамках дії Регіональної програми розвитку АПК Одеської області на 2019-2025 роки "Аграрна Одещина" розроблено та виготовлено проектно-кошторисну документацію на реконструкцію 12 державних меліоративних об’єктів.

"Найближчим часом всі меліоративні об’єкти заплановано передати з державної власності в управління організаціям водокористувачів (ОВК).

На даний час в Одеській області створено та зареєстровано 8 об’єднань водокористувачів. Інші 4 потенційні ОВК, які мають намір об’єднатися проходять початкові етапи створення", - інформує очільник облдержадміністрації.

Він також додав, що коштом водокористувачів та міжнародних донорських організацій планується модернізація внутрішньогосподарських зрошуваних систем та відновлення функціонування пошкоджених.

Популярні

Новини по темі

Україна перейшла до ведення оборони - Сирський

 • 23471 переглядiв