vibukh-bilya-posolstva-ssha-v-kiyevi-perekvalifikuvali-na-zlisne-khuliganstvo

Вибух біля посольства США в Києві перекваліфікували на "злісне хуліганство"

 • 8930 переглядiв

КИЇВ. 8 червня. УНН. Остаточна кваліфікація слідчими вибуху біля посольства США в Україні здійснена за ч. 4 ст. 296 Кримінального кодексу України, яка кваліфікує цей акт як злісне хуліганство. Про це повідомив Голова Національної поліції України Сергій Князєв, передає УНН з посиланням на прес-службу МВС.

Так, С.Князєв зазначив, що після проведення додаткового огляду місця події на території Посольства США в Україні поліція вбачає у цьому інциденті ознаки кримінального правопорушення, передбаченого ч. 4 ст. 296 (Хуліганство) Кримінального кодексу України.

«Предмет, який кинули на територію посольства, не міг спричинити нікому шкоди. У зв’язку з цим прийнято рішення про остаточну кваліфікацію цієї події як злісне хуліганство», – зазначив С.Князєв.

Він також додав, що контроль за розслідуванням у цьому кримінальному провадженні покладено на Головне слідче управління та Департамент карного розшуку Національної поліції України.

У межах даного кримінального провадження для об'єктивного дослідження обставин події Службою безпеки України за окремим дорученням органу досудового розслідування відпрацьовується версія про можливе вчинення злочину з терористичною метою.

Нагадаємо, у ніч на 8 червня очевидці повідомили УНН про те, що у районі посольства США в місті Київ було чутно звук, схожий на вибух. Поліція повідомила, що розпочала перевірку інформації про можливий вибух.

За даними поліції, вибух на території посольства США у Києві стався, коли невідомий кинув на територію диппредставництва невстановлений вибуховий пристрій. Поліція попередньо кваліфікувала цей акт як теракт.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП

    Популярні

    Новини по темі

    Активісти планують зірвати концерт І.Білик в Одесі

     • 13416 переглядiв