v-ukrayini-stvorili-natsionalniy-fond-doslidzhen

В Україні створили Національний фонд досліджень

 • 17408 переглядiв

КИЇВ. 4 липня. УНН. Кабінет міністрів ухвалив рішення про створення Національного фонду досліджень України. Таке рішення сьогодні було ухвалено на засіданні уряду, передає кореспондент УНН.

Під час представлення цього проекту постанови міністр освіти і науки України Лілія Гриневич розповіла, що Нацфонд досліджень на своєму майданчику зможе зробити доступними гранти і конкурси для різних представників наукової й науково-технологічної сфери.

За її словами, у фонд буде незалежною, неприбутковою установою, в якому працюватиме 60 співробітників.

"Його основне завдання - грантова підтримка фундаментальних і прикладних наукових досліджень і науково-технічних експериментальних розробок. Кошти фонду формуватимуться коштом коштів держбюджету, добровільних внесків, зокрема, іноземних донорів й інших незабороненим законодавством коштів", - сказала міністр.

Гриневич додала, розмір фінансування фонду визначатиметься очолюваною Прем'єр-міністром Національною радою з питань науки і технології, яка вже створена.

Крім того, за її словами, у Нацфонді передбачені індивідуальні, колективні й інституційні гранти, що "дасть більше свободи для науковців і більші можливості для реалізації амбітних проектів".

Як повідомляв УНН, Верховна Рада дозволила міжнародним структурам фінансувати український культурний фонд. Парламентарі 230 голосами підтримали відповідний законопроект.

Українські Національні Новини

Політика

    Популярні

    Новини по темі

    В Україні створили Національний фонд досліджень

     • 17408 переглядiв

    У Польщі протестують проти судової реформи

     • 12827 переглядiв