v-isw-proanalizuvaly-zaiavy-shoihu-pro-novi-formuvannia-u-rosiiskii-armii

В ISW проаналізували заяви шойгу про нові формування у російській армії

 • 35737 переглядiв

ISW проаналізував заяви міністра оборони росії сергія шойгу, який наголосив на триваючому військовому розширенні та підготовці для підтримки війни в Україні. шойгу повторив погрози на адресу НАТО, як зазначає ISW, військове зростання росії здебільшого підтверджує існуючий рівень військ, а не нові збільшення.

Американський Інститут вивчення війни (ISW) проаналізував слова міністра оборони росії сергія шойгу під час колегії міноборони росії 19 грудня щодо розширення бойової чисельності рф, пише УНН.

Деталі

шойгу під час колегії заявив, що міноборони росії надасть пріоритет продовженню війни в Україні та підготовці новосформованих частин і з’єднань у 2024 році, а також повторив загрози на адресу Фінляндії та ширшого альянсу НАТО.

шойгу заявив, що російські війська ведуть роботу з розширення бойової чисельності до 1,32 млн осіб з 1,15 млн згідно з указом путіна від 1 грудня. Раніше ISW оцінювало, що цей указ росіян, ймовірно, був формальним визнанням поточної чисельності російських військових, а не наказом негайно збільшити чисельність російського військового персоналу, і шойгу, здається, просто повторює початкову заяву путіна, а не окреслює основні зміни в російська кінцева сила,

- йдеться у звіті.

Він також заявив, що російські військові сформували дві повнокомплектні армії (імовірно, це стосується новостворених 18-ї та 25-ї загальновійськових армій), змішаний авіаційний корпус, чотири дивізії, включаючи 50 інших частин і з'єднань нижчого рівня, 18 бригад і 28 полків у 2023 році.

Зазначається, що вперше шойгу окреслив створення цих нових формувань на папері на колегії Міноборони в грудні 2022 року, створення кількох з яких ISW підтвердила незалежно. Проте дуже малоймовірно, що будь-яке з цих нових утворень "повністю оснащене" або працює в межах своїх доктринальних кінцевих можливостей на цей час.

шойгу нагадав, що російські військові формують ленінградський військовий округ (ЛВО) і московський військовий округ (МОВО) у зв’язку зі вступом Фінляндії до НАТО та майбутнім приєднанням Швеції. Він також оголосив, що у 2024 році Росія надасть пріоритет реалізації заходів оперативної і бойової підготовки для боротьби із "загрозами подальшого розширення НАТО на схід.

Спроба шойгу представити створення ЛВО і МВО як відповідь на нібито "розширення НАТО" перегукується з поточною російською інформаційною операцією, спрямованою на перекладання відповідальності за війну в Україні з росії на Захід, представивши дії росії як реактивні. Фінляндія і Швеція подали заявку на вступ до НАТО невдовзі після повномасштабного вторгнення росії в Україну, ймовірно, побоюючись подальшої російської агресії на своїх кордонах,

– заявили в ISW.

Аналітики наголосили, що рішення росії реформувати Західний військовий округ у ЛВО і МВО є частиною тривалого плану, "спрямованого на те, щоб підготувати росію до потенційної майбутньої широкомасштабної війни проти НАТО, одночасно збалансовуючи російські оперативні вимоги в Україні".

путін заявив, що росія не відмовиться від своїх цілей у війні проти України 19.12.23, 14:02

Популярні

Новини по темі

ПС ЗСУ попередили про ракету на Кривий Ріг

 • 34717 переглядiв