v-groysman-teritoriya-na-skladakh-v-balakliyi-blizko-semi-dniv-bude-nebezbpechnoyu

В.Гройсман: територія на складах в Балаклії близько семи днів буде небезпечною

 • 13472 переглядiв

КИЇВ. 23 березня. УНН. Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман очікує, що інтенсивність вибухів та горіння на складах боєприпасів у Балаклії буде зменшуватись, але ця територія ще як мінімум від 3 до 7 днів буде небезпечною. Про це він заявив на брифінгу з Харківської області, передає УНН.

"Ми бачимо, що потенційна зона ураження може бути 10 км. Насправді ми очікуємо зменшення інтенсивності горіння і вибухів, але територія ще є дуже небезпечною, тому повертатись туди в домівки не потрібно. Ми бачимо сьогодні, що уражено біля половини самого арсеналу, ми бачимо нам потрібно ще декілька днів, від трьох до семи днів може відбуватись ситуація. Але я наголошую, що ми будемо готові по розмінуванню і по будівельним матеріалам", - зазначив Прем’єр.

Він додав, що також очікує на запит від місцевої адміністрації про виділення коштів з резервного фонду Кабміну, які будуть швидко виділені.

За даними ДСНС, о 2:56 23 березня надійшла інформація про те, що на території військового складу Міністерства оборони у місті Балаклія Харківської області виникла пожежа з подальшою детонацією боєприпасів. Наразі евакуйовано більше 19 тис. людей.

Місто Балаклія відключено від газопостачання. Тимчасово призупинено рух залізничного транспорту по станції Балаклія та організовано за резервною схемою. В прилеглих до місця події районах заборонено рух автомобільного транспорту.
Украерорух тимчасово закрив небо в радіусі 40 км від місця НС на складі боєприпасів на Харківщині.

За фактом НС на складах боєприпасів відкрито два кримінальні провадження. Наразі відомо про одну постраждалу.

Українські Національні Новини

Суспільство

    Популярні

    Новини по темі

    Суд продовжив арешт А.Чийгоза на три місяці

     • 9479 переглядiв

    А.Парубій відкрив вечірнє засідання ВР

     • 10625 переглядiв