ukrzaliznitsya-otrimala-dozvil-na-pershochergovi-investitsiyi-na-sumu-do-16-mlrd-grn

"Укрзалізниця" отримала дозвіл на першочергові інвестиції на суму до 16 млрд грн

 • 7283 переглядiв

КИЇВ. 29 грудня. УНН. Уряд схвалив постанову, що дозволяє "Укрзалізниці" здійснити першочергові капінвестиції на суму до 16 млрд грн до затвердження фінплану на 2017 рік. Про це УНН повідомили у прес-службі "Укрзалізниці".

Кошти у розмірі до 16 млрд грн "Укрзалізниця" планує спрямувати на закупівлю майже 5900 піввагонів (за рахунок коштів ЄБРР та власних), виготовити на власних заводах-філіях товариства 3000 вантажних піввагонів, придбати 50 пасажирських вагонів, модернізувати вантажні вагони та 200 пасажирських вагонів, продовжити будівництво Бескидського тунелю, реконструкцію колій та стрілочних переводів. Також розпочати масштабний інфраструктурний проект у співпраці з міжнародними фінансовими організаціями ЄІБ та ЄБРР – електрифікацію дільниці Долинська-Миколаїв.

«Вчасні капітальні вкладення дають можливість реалізувати проекти з оновлення рухомого складу, реконструкції інфраструктури, збільшення пропускної спроможності. Це дозволить інвестувати не лише у розвиток залізничної галузі, а й загалом в економіку України, завантажити українські підприємства, створити нові робочі місця. Лише на сталь у 2017 році "Укрзалізниця" витратить більше 3 млн грн», –зазначив голова правління підприємства ПАТ "Українська залізниця" Войцех Балчун.

У відомстві нагадали, що у 2016 році капітальні інвестиції "Укрзалізниця" розпочала з березня, у 2015 році– з серпня, у 2014 році– з червня.

Українські Національні Новини

Економіка

    Популярні

    Новини по темі

    Поліція в Австралії вилучила 600 кг кокаїну

     • 6841 переглядiв

    Іракські сили почали новий наступ на Мосул

     • 7174 переглядiв

    С.Йоханссон стала найкасовішою акторкою 2016 року

     • 9702 переглядiв

    ЗМІ: третю чорну скриньку Ту-154 поки не знайшли

     • 6726 переглядiв

    Запаси газу в ПСГ України зменшилися до 12,2 млрд куб. м

     • 7654 переглядiв