ukrayinski-virobniki-konyakiv-pereydut-na-vitchiznyanu-sirovinu

Українські виробники коньяків перейдуть на вітчизняну сировину

 • 10496 переглядiв

КИЇВ. 8 серпня. УНН. З 1 січня 2019 року в Україні запрацюють нові "Правила виробництва коньяків". Про це повідомила прес-служба корпорації "Укрвинпром" з посиланням на відповідний документ Мін'юсту, передає УНН.

Нові правила будуть сприяти розвитку сировинної бази виноградно-виноробної галузі шляхом збільшення площ під виноградні насадження, пояснює гендиректор корпорації Володимир Кучеренко.

"Це, в свою чергу, підвищить рівень соціального значення галузі та наповнить бюджети різних рівнів", - додає він.

"Виробники ординарних коньяків України при їх виробництві щорічно будуть поступово збільшувати в них частку коньячних спиртів вітчизняного походження. Починаючи з 2019 року, мінімальна частка становитиме 15%, і до 2027 року поступово збільшиться до 85%", - говориться в повідомленні.

Нагадаємо, минулого місяця на Закарпатті вилучили понад 1100 пляшок сурогатного коньяку.

За словами експертів, сьогодні коньяк досить часто стає предметом підробок і фальсифікату.

Однак справжній коньяк від неякісного напою завжди буде відрізняти смак.

"На жаль, ми спостерігаємо тренд, що чим м'якший коньяк 3-річної витримки, тим більша ймовірність, що це не справжній коньяк. Коньяк має насичений і трохи різкуватий смак, адже витримка на дубі насичує його дубильними речовинами", - пояснив маркетинг-директор компанії Beverage Trading Company Олексій Безуглий.

Також, як зазначають фахівці ринку, якісний коньяк ніколи не буде занадто дешевим.

Українські Національні Новини

Економіка

    Популярні

    Новини по темі

    Пільговики та "Київенерго" зменшили борги за газ

     • 11232 переглядiв