“Україна отримала право експорту яловичини до Туреччини”, — йдеться у повідомленні.
Зазначається, що це стало результатом роботи технічної місії Головного директорату захисту та контролю Міністерства сільського господарства Республіки Туреччина щодо оцінки системи державного контролю за виробництвом яловичини, яка працювала в Україні наприкінці квітня 2018 року.
Турецькі інспектори проводили аудит системи державного контролю за виробництвом яловичини в Україні, а також проінспектували забійні підприємства, які зацікавлені в експорті своєї продукції до Туреччини.
“За результатами цієї роботи, прийнято рішення про відкриття ринку Туреччини для української яловичини”, — зауважили у Держпродспоживслужбі.
Робота над погодженням форми ветеринарного сертифіката на експорт української яловичини до Республіки Туреччина наразі перебуває на фінальній стадії.
Нагадаємо, Україна та Туреччина завершили десятий раунд переговорів щодо укладення угоди про зону вільної торгівлі. На цьому етапі обговорювався доступ до ринку сільськогосподарських товарів, ринку послуг, положення угоди щодо телекомунікацій та електронної комерції.