ukrainskyi-himnast-kovtun-zdobuv-dva-zolota-za-odyn-den-na-chempionati-yevropy-chepurnyi-vziav-bronzu

Український гімнаст Ковтун здобув два "золота" за один день на чемпіонаті Європи, Чепурний взяв "бронзу"

 • 49412 переглядiв

Українські гімнасти завоювали три медалі у третій змагальний день чемпіонату Європи: Ілля Ковтун завоював золото у вправах на паралельних брусах та вправах на перекладині, а Назар Чепурний - бронзу в опорному стрибку.

Українські гімнасти завоювали три медалі за один змагальний день чемпіонату Європи: Ілля Ковтун здобув "золото" у вправах на паралельних брусах та вправах на перекладині, а Назар Чепурний - "бронзу" в опорному стрибку, повідомили у НОК України, пише УНН.

Деталі

Континентальна першість зі спортивної гімнастики триває в італійському Ріміні. 27 квітня, у третій змагальний день, чоловіки змагалися у трьох фіналах - в опорному стрибку, у вправах на паралельних брусах та перекладині. Українське представництво було на кожному з цих приладів.

Іллі Ковтуну не було рівних у вправах на паралельних брусах. За свій виступ він отримав високу оцінку - 15.633 бала. Ілля третій рік поспіль підіймається на подіум чемпіонату Європи на цьому приладі: тепер він захистив звання чемпіона Європи.

Опісля паралельних брус Ілля виступав у вправах на перекладині, де знову тріумфував. 14.600 бала дозволили українському гімнасту вдруге поспіль піднятися на найвищу сходинку п'єдесталу пошани на чемпіонаті Європи-2024. Другим став литовець Роберт Творогал (14.566), третім - кіпріот Маріос Георгіу (14.366).

Назар Чепурний здобув бронзу в опорному стрибку. У сумі українець отримав 14.749 бала. "Золото" у представника Великої Британії Джейка Джермана (14.883), "срібло" у вірменина Артура Давтяна (14.850).

Наразі в скарбничці українських гімнастів 5 нагород: дві золоті, дві срібні (одну з них здобув юніор) та одна бронзова.

Гімнаст Ілля Ковтун виграв "срібло" на чемпіонаті світу зі спортивної гімнастики у Бельгії05.10.23, 22:53 • [views_829470]

Популярні

Новини по темі

На Донеччині через ворожі обстріли поранені двоє жителів

 • 51977 переглядiв

Окупанти 335 разів ударили по Запорізькій області

 • 39232 переглядiв

Кулеба: Путін – політична тварина, яка чує страх

 • 76562 переглядiв

На фронті відбулося 88 бойових зіткнень – Генштаб

 • 25026 переглядiв