u-yevrokomisiyi-pidgotuvali-pozov-proti-polschi-cherez-sudovu-reformu

У Єврокомісії підготували позов проти Польщі через судову реформу

 • 10189 переглядiв

КИЇВ. 17 вересня. УНН. Віце-президент Європейської комісії Франс Тіммерманс підготував позов до суду ЄС проти Польщі у зв'язку із законом про Верховний Суд. Про це повідомляє Польське радіо, передає УНН.

Остаточне рішення буде прийнято комісарами євроспільноти в середу, 19 вересня. Однак на сьогодні відомо, що керівники офісів домовились про підготовку до скликання комісарів.

Зазначається, що у середу Франс Тіммерманс запропонує подати позов проти уряду у Варшаві до Суду в Люксембурзі. Якщо комісари погодяться подати позов до Європейського суду справедливості, то це стане останнім етапом у провадженні за порушення законодавства ЄС.

Нагадаємо, Єврокомісія розпочала провадження проти Польщі в липні. Вона піддала під сумнів положення, згідно з якими деякі судді Верховного суду, а також його перший президент, вийшли на пенсію. На думку Комісії, це загрожує політизуванням діяльності суду.

Польський уряд наполягає, що реформа судочинства необхідна, а закон про Верховний суд не порушує незалежності суддів. Він також вказав на недостатню компетенцію Євросоюзу для вирішення цієї проблеми.

Українські Національні Новини

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі

    Середня пенсія українця з початку року зросла на 3%

     • 16427 переглядiв

    Представник міноборони Британії поїде на Донбас

     • 8709 переглядiв

    На Одещині пройшов фестиваль “Спортивні прапори Бессарабії”

     • 6518 переглядiв