u-vr-rozghliadaiut-dvi-modeli-ekonomichnoho-broniuvannia-arakhamiia

У ВР розглядають дві моделі економічного бронювання – Арахамія

 • 55900 переглядiв

Обговорюються дві моделі економічного бронювання: одна, коли військовозобов'язані сплачують 35 000 гривень податків на утримання солдата, а інша - з галузевими квотами, коли компанії платять мінімальну заробітну плату солдата за кожного зарезервованого працівника.

Наразі є дві моделі економічного бронювання, які обговорюються. Про це заявив голова парламентської фракції "Слуга народу", член комітету ВР з питань національної безпеки, оборони і розвідки Давид Арахамія під час брифінгу, передає кореспондент УНН.

Є дві моделі економічного бронювання. Вони в дискусії, є дискусії навколо цих тем. З одного боку ми з вами розуміємо, що ми не можемо навіть жодного долара з цієї величезної допомоги витрачати на зарплати військовим, а ми хочемо їх підіймати. З іншого боку для того, щоб ці гроші з’являлися економіка має працювати, але питання справедливості. Багато опонентів кажуть, що тоді багаті не служать, а бідні йдуть до армії

- розповів Арахамія.

За його словами, перша модель передбачає, що розмір податків із зарплати військовозобов’язаного має бути 35 тис. грн, яких вистачатиме для утримання бійця.

Арахамія зазначив, що друга модель – це квотне бронювання по галузях.

Наприклад, медіа. Умовно кажучи, у вас є 10% людей, яких ви можете забронювати. Хто це буде – керівник вирішуватиме самостійно. І ви сплачуєте за це мінімальну заробітну плату бійця щомісяця. Зараз мінімальна це 20 тис. грн, тобто 20 тис. грн за кожну заброньовану особу ви сплачуєте щомісяця додатково до своїх податків

- пояснив Арахамія.

Доповнення

У квітні прем’єр-міністр Денис Шмигаль доручив профільним міністерства внести оновлену постанову про бронювання військовозобов’язаних та визначити вичерпний перелік об’єктів та підприємств критичної інфраструктури.

Популярні

Новини по темі