u-velikiy-britaniyi-nazvali-vidkrittya-kerchenskogo-mostu-prikladom-bezrozsudnoyi-povedinki-rosiyi

У Великій Британії назвали відкриття Керченського мосту прикладом безрозсудної поведінки Росії

 • 16979 переглядiв

КИЇВ. 16 травня. УНН. Міністр у справах Європи сер Алан Данкан засудив відкриття мосту між Росією і Кримом та підкреслив стурбованість щодо ситуації з правами людини у Криму. Про це йдеться в офіційній заяві МЗС Великої Британії щодо відкриття Керченського мосту, оприлюдненій на сайті відомства, передає УНН.

"Крим – це частина України та анексія півострова Росією є порушенням міжнародного права. Відкриття мосту – це чергове порушення суверенітету України та ще один приклад безрозсудної поведінки Росії. Ми продовжуємо працювати з партнерами, які протистоять анексії, а також надалі підтримуємо режим санкцій", - заявив сер Алан Данкан.

За його словами, Велика Британія глибоко стурбована ситуацією зі станом прав людини у Криму, де спостерігається систематичне переслідування представників меншин і тих, хто виступає проти незаконної анексії півострова Росією.

"Ми знову закликаємо Росію звільнити всіх українських політичних полонених, які утримуються у Криму та Росії, і надати доступ міжнародним правозахисним організаціям до півострова", - наголосив міністр.

Як повідомляв УНН, раніше у ЄС назвали будівництво мосту через Керченську протоку в Криму черговим порушенням Росії територіальної цілісності України.

Нагадаємо, 15 травня президент РФ Володимир Путін офіційно відкрив Керченський міст.

Українські Національні Новини

Політика

    Популярні

    Новини по темі

    Рабінович розкрив секрети нового реаліті-шоу "Кандидат"

     • 12715 переглядiв