u-rosii-khochut-zaprovadyty-vymohu-nadavaty-heolokatsii-vsikh-ip-adres-vladi

У росії хочуть запровадити вимогу надавати геолокації всіх IP-адрес владі

 • 55133 переглядiв

Російське відомство Роскомнадзор пропонує операторам зв'язку надавати географічне положення всіх IP-адрес. Цей крок, як стверджується, допоможе протистояти DDoS-атакам на державні ресурси, а також дасть змогу уряду відстежувати і блокувати небажаний інтернет-контент.

У росії Роскомнадзор хоче дізнатися геолокацію всіх IP-адрес. Відповідне розпорядження відомство направило на розгляд  в Держдуму рф. Про це повідомляють росЗМІ, передає УНН.

Деталі

Згідно із запропонованими правками від Роскомнагляду, оператори зв'язку будуть зобов'язані надавати географічне місце розташування IP-адрес у вигляді координат

У пояснювальній записці до проєкту наказу йдеться про те, що Роскомнагляду нібито необхідно знати фізичні адреси всіх IP-адрес Рунета через DDoS-атаки на російські державні ресурси.

Утім, за словами експертів, це нововведення ніяк не допоможе відбивати DDoS-атаки. Водночас такий дозор з боку державної структури спростить пошук тих, хто опублікував у російському сегменті Інтернету заборонену владою інформацію. Доступ до таких даних також дасть змогу владі точково блокувати неугодні інтернет-ресурси в окремо взятих регіонах.

Планується, що наказ набуде чинності з вересня 2024 року.

россия перевезла 50 тысяч своих граждан и азиатов в оккупированный Мариуполь на фоне этнических чисток17.01.2024, 15:38

Тетяна Салганік

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі

    Китай підтвердив, що ВВП зріс на 5,2% у 2023 році

     • 33855 переглядiв