u-niderlandakh-vyluchyly-skhovanku-ketaminu-vartistiu-55-milioniv-yevro

У Нідерландах вилучили схованку кетаміну вартістю 55 мільйонів євро

 • 30389 переглядiв

Голландська поліція вилучила дві тонни кетаміну вартістю майже 55 мільйонів євро в одному з будинків у Мюдерберзі, на сході від Амстердама.

Голландська поліція викрила "найбільшу в історії" партію кетаміну вартістю в десятки мільйонів євро. Про це повідомляє BBC із посланням на місцеву поліцію, пише УНН

Деталі 

Десятки коробок, що містили дві тонни наркотичних речовин, були виявлені в сараї в Гугвезі, в районі Мюйдерберг, що на сході від Амстердама. 

55-річний чоловік, який жив у будинку, був заарештований.

За оцінками поліції, загальна "вулична" вартість вилученої партії становить майже 55 млн євро (47,2 млн фунтів стерлінгів).

"Це найбільша кількість кетаміну, коли-небудь знайдена в Нідерландах", - йдеться в заяві поліції.

Також було знайдено запас важких наркотиків, які разом з кетаміном було вилучено і знищено, повідомили правоохоронці.

Доповнення

Згідно з нідерландським законодавством, кетамін не є незаконним, але ним не можна торгувати або зберігати без реєстрації. За торгівлю без реєстрації передбачено максимальне покарання у вигляді шести років позбавлення волі.

Поліція стверджує, що торгівля кетаміном часто "супроводжується іншими формами злочинів, такими як відмивання грошей і зберігання зброї".

Як вказує BBC, розгалужена транспортна мережа Нідерландів, ліберальні закони про наркотики і покарання за них, а також близькість до низки прибуткових ринків створили сприятливі умови для процвітання наркоторгівлі в країні. 

Кетамін часто називають "наркотиком для вечірок" через його галюциногенний ефект. Він може завдати серйозної шкоди організму і навіть призвести до летального результату. 

Боротьба з наркомафією в Еквадорі: Президент Набоа анонсував збільшення податків на безпеку й показав проєкти нових в'язниць13.01.24, 03:30

Тетяна Краєвська

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі

    У Google з'явились нові способи пошуку на основі ШІ

     • 55140 переглядiв

    У monobank заявили про потужну DDoS-атаку

     • 103131 переглядiв

    Новак Джокович здобув перемогу у свій 100-й матч у Мельбурні

     • 58658 переглядiв

    У monobank стався збій: користувачі не можуть зайти у додаток

     • 46482 переглядiв