u-dpsu-nazvali-kilkist-nepropuschenikh-i-povernutikh-ukrayintsiv-z-yes-za-rik

У ДПСУ назвали кількість непропущених і повернутих українців з ЄС за рік

 • 7766 переглядiв

КИЇВ. 11 червня. УНН. За рік з початку дії безвізу європейські прикордонники не пустили до країн ЄС, або повернули до України більше 40 тисяч українських громадян. При цьому українські прикордонники відмовили у в’їзді до країни близько 50 тисячам осіб. Про це сказав під час прес-конференції щодо річниці безвізу з ЄС перший заступник голови Державної прикордонної служби Василь Серватюк, передає УНН.

"За цей період (з червня 2017 року – ред.) нашими колегами з прикордонних служб Європейського Союзу було відмовлено у пропуску, не пропущено, повернуто з різних причин більше 40 тисяч громадян України", - сказав він.

Серватюк назвав декілька причин непропуску – це в першу чергу невідповідність мети подорожі, невідповідність фінансового забезпечення і перевищення терміну перебування.

"Якщо порівняти зі статистикою Державної прикордонної служби України за рік, скільки рішень було прийнято про відмову перетину державного кордону, то у нас вона навіть трохи більша – близько 50 тисяч громадянам у 2017 році було відмовлено в перетині державного кордону, практично з тих самих причин", - повідомив він.

Нагадаємо, за даними керівника ГО "Європа без бар’єрів" Ірини Сушко, за рік безвізу відмову у в’їзді до країн ЄС отримали 37,1 тисяч громадян України. 

Додамо, 11 червня 2017 року набув чинності безвізовий режим між Україною та ЄС.

Українські Національні Новини

Політика

    Популярні

    Новини по темі

    Кваліфікаційну перевірку ВККСУ не пройшов 91 суддя

     • 6772 переглядiв

    У Росії фургон в'їхав в людей, є загиблий

     • 7986 переглядiв

    До Мексики наближається потужний ураган "Буд"

     • 11103 переглядiв

    Світоліна втратила одну позицію в рейтингу WTA

     • 9430 переглядiв