svidok-yanukovicha-vivozili-z-zaporizkoyi-oblasti-na-rosiyskikh-vertolotakh-mi-8

Свідок: Януковича вивозили з Запорізької області на російських вертольотах Мі-8

 • 10892 переглядiв

КИЇВ. 4 травня. УНН. Екс-президента України Віктора Януковича вивозили з поля одного з населених пунктів Запорізької області на російських військових вертольотах Мі-8 зі штатним озброєнням, ймовірно, на російський аеродром. Про це розповів свідок сторони захисту екс-президента колишній начальник відділу спецпризначення Служби безпеки Януковича Дмитро Іванцов під час допиту у режимі відеозв’язку з Севастополя, передає кореспондент УНН.

"Ми прибули до населеного пункту (Запорізької області – ред.) на поле, там була команда вистроїти в один ряд автомобілі і включити ближнє і дальнє світло. Це було 22 числа (лютого – ред.) ближче до півночі… почули звук вертольотів, які йшли на посадку. Через деяких час побачили три військових вертольоти з штатним озброєнням – Мі-8. Із основного автомобіля президент з особами, які його супроводжували, вийшли і сіли в перший вертоліт…Вертольоти летіли невисоко, не більше 5-6 метрів, без увімкненого світла, щоб не видати себе. Пілоти були у приладах нічного бачення. Через хвилин 20-25 здійснили посадку на військовому аеродромі. Чому військовому? Бо там були вертольоти, транспортний літак, засоби обслуговування, які я бачив, це були військові "УРАЛи". Там здійснили висадку. Сіли у військові машини…", - розповів свідок.

Потім, за його словами, о 6-ій чи 7-мій годині ранку вилетіли літаком і сіли на аеродромі Сімферополя у Криму.

На уточнення судді В.Дев’ятка про те, до яких збройних сил належали вертольоти, на яких летів Янукович, Д.Іванцов відповів: "Розпізнавальні знаки на бортах вертольотів були червоно-білі".

"Чи правильно я вас розумію, що це була Російська Федерація?" - уточнив суддя.

На що свідок відповів: "Так, точно".

Також головуючий запитав про те, на території якої держави сіли ці вертольоти, свідок сказав: "Адміністративних будівель з вивісками на цій військовій смузі, де ми сіли, не було. Але були такі ж вертольоти на злітній смузі з такими ж розпізнавальними знаками. Можна сказати, що це був аеродром, на якому були вертольоти з такими ж розпізнавальними знаками".

Нагадаємо, перший напад на автомобілі, які входили до кортежу екс-президента України Віктора Януковича, стався 19 лютого 2014 року. Про це розповів свідок сторони захисту екс-президента колишній начальник відділу спецпризначення Служби безпеки Януковича Дмитро Іванцов під час допиту у режимі відеозв’язку з Севастополя.

Як повідомляв УНН, 28 листопада 2016 року Генеральний прокурор Юрій Луценко у Святошинському районному суді Києва оголосив підозру у відеорежимі екс-президенту України Януковичу у державній зраді, пособництві представникам влади РФ в умисних діях, вчинених з метою зміни меж України, та веденні агресивної війни. Тобто злочинах, передбачених ч.1. ст.111, ч.5 ст.27. ч.3 ст.110, ч.5 ст.27 ч.2 ст.437 ККУ.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП

    Популярні

    Новини по темі

    Єгипет може направити війська у Сирію – ЗМІ

     • 10115 переглядiв