sudove-zasidannya-u-spravi-ternopilskikh-prokuroriv-u-khmelnitskomu-perenesli

Судове засідання у справі тернопільських прокурорів у Хмельницькому перенесли

 • 9200 переглядiв

ХМЕЛЬНИЦЬКИЙ-КИЇВ. 29 грудня. УНН. Сьогодні у Хмельницькому відбулось судове засідання у справі тернопільських прокурорів, яких підозрюють в отриманні неправомірної винагороди. Суд перенесено, передає кореспондент УНН.

Як передає кореспондент УНН, у залі судового засідання були присутні підсудні чотири екс-прокурори з Тернополя і один підсудний адвокат. У кожного підозрюваного є один-три захисника.

У суді стало відомо, що в одного з підозрюваних не укладено Угоду про правовий захист. Це вже вдруге, коли це стає підставою для перенесення розгляду справи в суді. Відтак, суддя Олександр Трембач прийняв рішення відкласти розгляд справи на 12:00 20 січня 2017 року для надання можливості всім учасникам процесу укласти Угоду про правову допомогу.

В той же час під стінами Хмельницького міськрайсуду зібрались активісти з Тернополя і Хмельницького. За їх словами, вони приїхали в суд, аби прослідкувати за законністю судового засідання. Активісти незадоволені черговою відстрочкою у розгляді справи і стверджують, що екс-прокурори Тернопільщини свідомо "затягують" розгляд справи.

Підозрювані у хабарництві екс-прокурори Тернопільщини в свою чергу попросили ЗМІ про висвітлення судових засідань. Підозрюваний Іван Антюк заявив, що не визнає своєї вини.

Натомість прокурор сторони обвинувачення Василь Кричун кореспонденту УНН зазначив, що у справі зібрано понад 25 томів матеріалів досудового розслідування. Слідчими доведена вина підсудних у повному обсязі: пісудні у складі групи вимагали і отримали неправомірну нагороду у сумі 12 тис. дол. США. Серед підсудних 4 колишніх прокурора і один адвокат.

Нагадаємо, наприкінці лютого 2016 року детективи Антикорупційного Бюро спільно зі співробітниками Нацполіції і СБУ, у рамках спецоперації, провели понад 40 обшуків . Правоохоронцями було порушено кримінальне впровадження щодо трьох працівників прокуратури за фактом вимагання неправомірної винагороди.

Українські Національні Новини

Суспільство

    Популярні

    Новини по темі

    Обсяг продажу валюти на міжбанку збільшився на 69 млн дол

     • 8289 переглядiв

    Останній політ російського Ту-154 тривав близько 70 секунд

     • 9926 переглядiв

    Дві людини загинуло під час пожежі на Донеччині

     • 7722 переглядiв

    Поліція попередила замовне вбивство бізнесмена в Києві

     • 7953 переглядiв