sud-shtatu-illinois-zaboronyv-trampu-braty-uchast-u-praimeriz

Суд штату Іллінойс заборонив Трампу брати участь у праймеріз

 • 26348 переглядiв

Суд штату Іллінойс заборонив колишньому президенту Дональду Трампу брати участь у республіканських праймеріз через його роль у підбурюванні до заколоту в Капітолії США 6 січня, набуття цього рішення було відкладено, щоб дати можливість подати апеляцію.

Суд штату Іллінойс заборонив експрезиденту США Дональду Трампу брати участь у республіканських праймеріз. Набуття чинності цього рішення суду відклали, щоб дати можливість Трампу подати апеляцію до Верховного суду. Про це повідомляє Reuters, пише УНН.

Деталі

Зазначається, що суддя Трейсі Портер ухвалила таке рішення, пославшись на 14-ту поправку конституції США, яка забороняє чиновникам обіймати державні посади, якщо вони брали участь у заколоті. Позов до експрезидента подала адвокатська група Free Speech For People.

Наразі рішення не набуло чинності, аби дати Трампу можливість оскаржити його в Верховному суді.

Прессекретар перевиборчої кампанії Трампа назвав це рішення неконституційним та пообіцяв "швидко оскаржити" його.

Нагадаємо

У грудні минулого року Верховний суд штату Колорадо постановив, що колишній президент США Дональд Трамп має бути дискваліфікований через його ймовірну роль у підбурюванні до насильства у 2021 році, призупинивши дію рішення до січня 2024 року для подачі апеляції. Кампанія Трампа вважає це рішення "помилковим" і планує подати апеляцію до Верховного суду.

Популярні

Новини по темі

Нова Зеландія запровадила нові санкції проти росії

 • 28290 переглядiв

Сьогодні Міжнародний день рідкісних захворювань

 • 27078 переглядiв