stepanov-poobitsyav-likarnyam-suchasne-medichne-obladnannya

Степанов пообіцяв лікарням сучасне медичне обладнання

 • 11798 переглядiв

КИЇВ. 12 березня. УНН. Очільник Міністерства охорони здоров’я Максим Степанов під час візиту до Клінічної лікарні швидкої допомоги міста Львова заявив, що забезпечення медичних закладів високоточним і сучасним обладнанням - це найголовніший пріоритет, передає УНН.

Цитата:

"По суті, за рік ми надолужуємо те, що втратили за попередні 5–6 років. Але яке б обладнання не отримували лікарні, без медиків воно не зможе рятувати життя людей. Тож лікарі – це наше головне надбання", – сказав міністр.

У лікарні запрацював унікальний для України робот-хірург Da Vinci, який може надточно видаляти навіть найдрібніші пухлини. Степанов був на операції, яку виконували із застосуванням цього апарата.

За словами міністра охорони здоров’я, у рамках державної програми "Велике будівництво" медичні заклади України отримують необхідне обладнання.

Деталі

На 1 січня 2020 року всі лікарні України – державні, комунальні та приватні – мали в сукупності 305 комп’ютерних томографів. Торік за державний кошт придбали 161 апарат КТ, які встановили в медзакладах кожної області. Отримала комп’ютерний томограф і Клінічна лікарня швидкої допомоги міста Львова.

"Степанов – перший міністр, який за рік двічі був у Львові в лікарні швидкої медичної допомоги. Сьогодні, коли він зайшов у хірургічне відділення, ми бачили, з яким захопленням спостерігав за операцією. Це прекрасно, коли людина на своєму місці й живе тим, що робить", – сказав мер Львова Андрій Садовий.

Доповнення

Клінічна лікарня швидкої медичної допомоги міста Львова є найбільшою медичною установою в Західній Україні та розрахована на 910 ліжок. Протягом 2021–2022 років тут заплановане відкриття кількох нових відділень, розвиток санавіації, будівництво сучасного трансплантологічного корпусу.

Українські Національні Новини

Політика

    Популярні

    Новини по темі

    Степанов пообіцяв лікарням сучасне медичне обладнання

     • 11798 переглядiв

    Верещук впевнена, що Україна буде в НАТО

     • 13414 переглядiв

    Користь вакцини AstraZeneca перевищує ризики щодо неї - ВООЗ

     • 14796 переглядiв