ssha-gotovi-zbilshiti-postachannya-letalnogo-ozbroyennya-ukrayini-volker

США готові збільшити постачання летального озброєння Україні – Волкер

 • 14176 переглядiв

КИЇВ. 1 вересня. УНН. Вашингтон готовий розширити постачання військового озброєння в України, щоб допомогти країні укріпити військово-морські та повітряні сили в умовах продовження російської підтримки сепаратистів на Сході держави. Про це в інтерв’ю виданню The Guardian розповів спецпредставник США з питань України Курт Волкер, передає УНН.

"Вони щотижня втрачають солдат, захищаючи свою країну. І тому в цьому контексті для України природно будувати свої військові сили, займатися самообороною, і природно шукати допомоги, і природно, що інші країни повинні їм допомогти. І, звичайно, вони потребують "летальної" допомоги, тому що по ним відкривають вогонь", - сказав Волкер.

"Ми можемо обговорити з Україною, як з будь-якою іншою країною, що саме їм потрібно. Я думаю, що буде дискусія про військово-морську спроможність, бо, як ви знаєте, їхній флот в основному був захоплений Росією. І тому їм потрібно відновити військово-морський флот, і вони мають дуже обмежену повітряну здатність. Я думаю, ми розглянемо їхні сили протиповітряної оборони", - додав він.

Нагадаємо, раніше посол України в США Валерій Чалий повідомив, що Україна подала запит у Вашингтон щодо закупівель систем протиповітряної оборони вартістю 750 млн дол. за одну одиницю, при необхідності мінімум трьох відповідних військових комплексів для української армії.

Українські Національні Новини

Політика

    Популярні

    Новини по темі

    "Корабель-привид" сів на мілину біля берегів М'янми

     • 17920 переглядiв