shtrafi-za-dopuschennya-achs-ne-nabuvayut-rozgolosu-u-zmi

Штрафи за допущення АЧС не набувають розголосу у ЗМІ

 • 5558 переглядiв

КИЇВ. 26 грудня. УНН. Штрафи, накладені на порушників ветеринарно-санітарних норм в рамках боротьби з АЧС, широко не висвітлюються у ЗМІ. Про це УНН розповів експерт, ветеринарний консультант Дмитро Новаковський.

"На даний момент інформація щодо штрафів підприємств, де були допущені спалахи АЧС, широко не висвітлюється у ЗМІ. Не висвітлюються і ті особи, підприємства, які понесли відповідальність. І я вважаю, що публікація штрафів, їх широке висвітлення не дасть ніякого результату. Хіба що для подальшого напруження і залякування суспільства. На попередження цього захворювання відповідальність певних осіб ніяк не вплине, адже всі, скажімо так, свідомі власники підприємств - вони і так забезпечують себе, відгороджуються, адже це їх прямі збитки", - розповів він.

Також, на думку Д.Новаковського, підвищення штрафів за допущення АЧС не принесе користі для розвитку галузі свинарства в цілому. Проблему потрібно вирішувати покроково, зауважив він.

ЧИТАТИ ТАКОЖ: Справжні винуватці катастрофічних масштабів АЧС в країні не покарані 

"Штрафи за АЧС, їх підвищення не принесуть ніякої користі для розвитку галузі, крім наповнення бюджету. Ситуацію із АЧС треба вирішувати так, як вона вирішується зараз: контроль за вакцинацією проти класичної чуми свиней - це дотримання норм і пропускного режиму на такі підприємства. І контроль популяції диких тварин, які є рознощиками хвороби" – наголосив він.

Нагадаємо, порушники вет-санітарних норм щодо АЧС сплатили лише 5,5 тис. грн штрафів

При цьому за словами нардепа, С.Тригубенка, профільні відомства лишили фермерів сам на сам з катастрофічними наслідками АЧС.

Також нагадаємо, за даними ЗМІ, агрохолдинг "Агрейн" приховав АЧС та експортував заражену свинину.

Українські Національні Новини

Суспільство

    Популярні

    Новини по темі

    Штрафи за допущення АЧС не набувають розголосу у ЗМІ

     • 5558 переглядiв

    Голова ЄК закликав Facebook і Google боротися з фейковими новинами

     • 6644 переглядiв

    Канал надходження зброї перекрили у Києві

     • 7062 переглядiв