sezon-vidkrito-eksperti-rozpovili-yakiy-alkogol-rozkupovuyut-vlitku

Сезон відкрито: експерти розповіли, який алкоголь розкуповують влітку

 • 10075 переглядiв

КИЇВ. 14 травня. УНН. Влітку в Україні серед усіх видів алкогольних напоїв найкраще продається пиво. Другим за популярністю стає вино. Міцний алкоголь, за винятком свят, дещо здає свої позиції. Таку думку у коментарі УНН висловив експерт алкогольної галузі Ігор Товкач.

"Влітку традиційно зростає споживання пива. У сезон (влітку - ред.) пива продається практично у три рази більше, аніж навесні, взимку чи восени. Все залежить від погоди: чим спекотніше - тим більше пива купують українці. Пиво та сидр - це ті напої, які вживають українці, аби втамувати спрагу", - розповів він.

Поряд з цим, узимку українці переходять на міцні алкогольні напої, додав експерт.

"Щодо інших видів алкогольних напоїв - горілки, коньяку, вина, їх рівень споживання влітку не є високим. А от у період свят та у холодну погоду українці "переключаються" на міцний алкоголь, зокрема, горілку. Вино та коньяк традиційно маємо на столі у період до свят.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Українці вчаться пити "правильні" вина – Безуглий

До речі, рівень споживання міцного алкоголю в Україні не є низьким", - розповів Товкач.

У свою чергу економічний експерт Олександр Охріменко зауважив, що споживання горілки та вина зростає у період загальноукраїнських свят.

"Українці п'ють горілку та вино приблизно однаково протягом року. Єдине - споживання як горілки, так і вина дещо зростає напередодні та у період загальноукраїнських свят. Наприклад - травневі свята. Щодо пива - його споживання зростає влітку", - зазначив він.

Нагадаємо, як писав УНН, в Україні презентували абсолютно нове вино з незвичайними смаками. Так, лінійка вин Felicitas від компанії Beverage Trading Company складається з 5 позицій: Pinot Noir, Traminer, Viorica, Feteasca Neagra, Feteasca Regala.

При цьому Traminer і Feteasca Neagra є напівсолодкими винами, а Pinot Noir, Viorica і Feteasca Regala - класичними сухими.

Саме вина Viorica, Feteasca Neagra і Feteasca Regala повинні стати справжнім відкриттям для українського споживача, оскільки раніше ці сорти практично не були представлені на нашому ринку.

Українські Національні Новини

Економіка

    Популярні

    Новини по темі

    Німеччина вважає Україну надійним транзитером газу

     • 7750 переглядiв

    Заробітчанин напідпитку під Києвом стріляв в охоронця кафе

     • 4937 переглядiв

    Чоловіка вбили ножем на столичній Солом'янці

     • 6424 переглядiв