s-gorbatyuk-prokomentuvav-rezultati-rozsliduvannya-spravi-o-lukash

С.Горбатюк прокоментував результати розслідування справи О.Лукаш

 • 12626 переглядiв

КИЇВ. 5 листопада. УНН. Керівник департаменту спеціальних розслідувань ГПУ Сергій Горбатюк в ефірі "112 Україна" прокоментував результати розслідування справи екс-міністра юстиції Олени Лукаш, передає УНН.

"Так, дійсно було рішення апеляційного суду... Але варто відзначити, що в даному випадку мало місце інформування про перевірку колишнього міністра по одному епізоду, зокрема це стосується виділення 8,5 млн грн на фінансування виправдання, скажімо, незаконного тримання Тимошенко в Європейському суді, який розглядався. І ці події відбувалися в часи Лавриновича, до речі, розслідування з цього приводу закінчено і справу передали на суд, але після цього прийшла міністр юстиції Лукаш, і протягом 2013 бюджетного року у неї були всі підстави виявляти незаконність, чого зроблено не було. Тому вона перевірялася", - пояснив він.

За його словами, про підозру їй у тій справі не повідомлялося.

"Але слідство закінчено по Лавриновичу, і відповідно європейські організації повідомлені з цього приводу. Але щодо Лукаш, за результатами розслідування повідомлено про підозру у незаконному заволодінні спільно з іншими представниками Мін'юсту 2,5 млн коштів, які безпідставно і незаконно виділялися на так зване доопрацювання українсько-європейського законодавства. І саме це доопрацювання за висновками експертиз не мало ніякої наукової цінності, це була просто компіляція інтернет-матеріалів... На даний момент експертизи завершені, і я сподіваюся, що слідчим і прокурором протягом найближчих декількох тижнів буде прийнято рішення про завершення провадження", - додав він.

Як повідомляв УНН, колишній міністр юстиції Олена Лукаш повідомила, що Апеляційний суд Києва задовольнив її скаргу щодо Генеральної прокуратури України.

Українські Національні Новини

Політика

    Популярні

    Новини по темі

    Перші підрозділи США будуть розмішені в Польщі 2017 року

     • 9086 переглядiв