rozvidka-estonii-rf-poboiuietsia-nadkhodzhennia-vynyshchuvachiv-f-16-na-ozbroiennia-zsu

Розвідка Естонії: рф побоюється надходження винищувачів F-16 на озброєння ЗСУ

 • 77886 переглядiв

російська розвідка побоюється наслідків потенційних поставок винищувачів F-16 в Україну.

Останніми тижнями війська рф бомбили різні українські військові об'єкти, зокрема злітно-посадкові смуги. Це свідчить про те, що росія вважає надходження винищувачів F-16 в арсенал України небезпечним. Про це заявив глава Центру військової розвідки полковник Антс Ківісельг, повідомляє ERR, пише УНН.

По всій країні постраждали об'єкти електроенергетики, портової та залізничної інфраструктури, військові аеродроми, склади зброї та боєприпасів, військово-навчальні заклади та підприємства оборонної промисловості, що займаються виробництвом і ремонтом озброєнь,

- зазначив Ківісельг.

Деталі

Він також підкреслив, що порушення траєкторій польотів свідчить про те, що росіяни вважають надходження F-16 в арсенал України небезпечним.

Глава естонської розвідки додав, що в найближчому майбутньому очікуються більш масовані російські ракетні удари.Ківісельг зазначив, що триваюча тактика росії полягає в придушенні ППО України.

Нагадаємо

Як раніше писав УНН, Данія обіцяє 8 мільярдів євро допомоги Україні та планує постачати літаки F-16 разом із союзниками.

Три групи українських пілотів та авіаперсоналу проходять навчання у п'яти країнах: де саме10.01.24, 16:59

Ольга Розгон

Війна

    Популярні

    Новини по темі