rosiyskiy-sud-u-krimu-prodovzhiv-termin-uvyaznennya-figurantam-spravi-khizb-ut-takhrir

Російський "суд" у Криму продовжив термін ув’язнення фігурантам "справи Хізб ут-Тахрір"

 • 7084 переглядiв

КИЇВ. 2 лютого. УНН. В окупавному Криму російський "суд" задовольнив клопотання звинувачення і продовжив термін утримання під вартою на 2 місяці двом фігурантам "справи Хізб ут-Тахрір" Арсену Джеппарову і Рефату Алімову. Про цеповідомив адвокат Едем Семедляєв, передає УНН з посиланням на Кримську правозахисну групу.

"Термін утримання їм продовжили на два місяці, а саме до 8 квітня 2017 року. В ході процесу вони перебували за гратами. Мною було заявлено клопотання для того, щоб їх вивели з клітки, посадили поруч зі мною, однак суддя відмовив", - сказав Е.Семедляєв.

За словами адвоката, захист має намір подавати апеляційну скаргу на цю постанову.

Раніше "Київський районний суд Сімферополя" продовжив термін арешту Джеппарова і Алімова на два місяці - до 8 лютого, Ісмайлову - до 11 березня 2017 року.

Жителів селища Краснокам'янка Рефата Алімова і Арсена Джеппарова затримали в квітні 2016 року за підозрою в зв'язках з "Хізб ут-Тахрір".

Нагадаємо, 3 листопада УНН повідомляв, що російська окупаційна влада Криму призначила шістьом кримським татарам, яких звинувачують в участі в ісламській організації “Хізб ут-Тахрір”, примусову психологічну експертизу.

Як повідомляв УНН, заступник міністра закордонних справ Олена Зеркаль заявила, що у Міністерстві закордонних справ сподіваються, що 15 грудня на Генасамблеї ООН буде підтримано резолюцію щодо засудження порушень прав кримських татар та визнання Росії окупантом.

Українські Національні Новини

Суспільство

    Популярні

    Новини по темі

    Одного з "тітушок" судитимуть за викрадення людини

     • 10916 переглядiв

    Арешт екс-голови банку “Михайлівський” буде оскаржено

     • 8571 переглядiв