rf-namagalasya-vplinuli-na-golosuvannya-po-brexit-za-dopomogoyu-twitter

РФ намагалася вплинули на голосування по Brexit за допомогою Twitter

 • 10299 переглядiв

КИЇВ. 15 листопада. УНН. Російські акаунти у Twitter розмістили майже 45 тисяч повідомлень про Brexit протягом 48 годин з метою посіяти розбрат під час голосування щодо Brexit минулого року, передає УНН з посиланням на The Times.

За даними дослідження науковців університетів Свансі і Каліфорнії, більше 150 тисяч акаунтів, які раніше спрямовували увагу на конфлікт між Україною та РФ, різко переключили свою увагу на Brexit, у дні, що передували минулорічному голосуванню.

"Спалах активності російських акаунтів загострився 23 червня, в день голосування, а також на наступний день, коли було оголошено про результат. Більшість цих повідомлень розміщувалася ботами. Аналіз показує, що такі твіти переглядали сотні мільйонів разів", - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, облікові записи у соціальній мережі Twitter, які пов'язують з Росією, використовувалися не лише під час президентської кампанії у США минулого року, за їх допомогою і досі здійснюється вплив на думку американців. Так вважають дослідники з організації "Альянс за захист демократії".

Як повідомляв УНН, російські агенти в Twitter напередодні виборів Президента США у 2016 році фільтрували негативні новини про Дональда Трампа для того, щоб переорієнтувати негативну критику на передвиборчу компанію Хілларі Клінтон.

Українські Національні Новини

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі

    РФ намагалася вплинули на голосування по Brexit за допомогою Twitter

     • 10299 переглядiв

    Данія стала останнім європейським учасником ЧС-2018

     • 11216 переглядiв

    Уряд затвердив стратегію МВС до 2020 року

     • 9447 переглядiв

    Російського гумориста Задорнова поховають сьогодні у Юрмалі

     • 13087 переглядiв

    Випуск новин станом на 12 годину 15 листопада

     • 4593 переглядiв

    Надходження в бюджет від ДФС зростуть на 150 млрд грн

     • 12297 переглядiв