rada-yevropi-ne-pidtrimuye-ugorschinu-schodo-ukrayinskogo-zakonu-pro-osvitu-postpred

Рада Європи не підтримує Угорщину щодо українського закону про освіту - постпред

 • 8469 переглядiв

КИЇВ. 28 серпня. УНН. Заяви угорської сторони щодо питання закону про освіту в Україні не мають підтримки з боку інституцій Ради Європи. Про це у вівторок на нараді послів заявив постійний представник України при РЄ Дмитро Кулеба, передає кореспондент УНН.

"У Раді Європи дуже виважена позиція з приводу ситуації, що виникла в наших відносинах з Угорщиною стосовно закону про освіту", - повідомив посол.

За його словами, Міністерство освіти та науки України веде і на пряму, і через МЗС активний діалог з Радою Європи з метою залучення її експертизи, знань, порад, для того, щоб знайти вихід з ситуації, яка виникла.

"Цей діалог триває, ми постійно спілкуємося. Угорська сторона просуває свій інтерес і постійно привертає увагу Ради Європи до цієї проблематики, але сказати, що РЄ стала на їхній бік, я не маю жодних підстав", - сказав Кулеба.

"Угорщина порушує ці питання на експертному рівні, але офіційної позиції Ради Європи немає. Рада Європи концентрується на тому, щоби допомогти Угорщині та Україні вийти з цієї ситуації, а не загострити ситуацію", - додав він.

Як повідомляв УНН, Венеційська комісія не підтримала звинувачення Угорщини щодо мовної статті українського закону "Про освіту".

Українські Національні Новини

Політика

    Популярні

    Новини по темі

    На російській горілці хочуть розмістити "страшні" картинки

     • 13143 переглядiв

    Через ДТП у Рівному постраждали двоє неповнолітніх

     • 8752 переглядiв

    Україна та Британія готують двосторонню угоду після Brexit

     • 10732 переглядiв