rada-ukhvalila-zakonoproekt-schodo-transformatsiyi-osvitnoyi-merezhi

Рада ухвалила законопроект щодо трансформації освітньої мережі

 • 14657 переглядiв

КИЇВ. 13 липня. УНН. Верховна Рада України ухвалила в цілому законопроект №3719 про внесення змін до Закону України "Про повну загальну середню освіту" (щодо збереження санаторних шкіл (санаторних шкіл-інтернатів) для можливості відновлення здоров’я дітей у тісній єдності з навчанням і вихованням, у співпраці лікарів та педагогів). Відповідне рішення підтримали 323 народних депутатів України, передає кореспондент УНН.

На думку авторів законопроекту, його метою є, зокрема, забезпечення формування освітньої мережі органами місцевого самоврядування у відповідності до потреб громади та забезпечення права кожного на освіту.

Передбачається, що протягом одного року з дня набрання чинності цим Законом засновники санаторних шкіл (санаторних шкіл-інтернатів) мають змінити тип таких закладів освіти на один з типів закладів загальної середньої освіти, що передбачені цим Законом, або припинити такі заклади освіти шляхом їх реорганізації чи ліквідації.

Зазначається, що майно реорганізованих чи ліквідованих санаторних шкіл (шкіл-інтернатів) використовується виключно для забезпечення здобуття дітьми або молоддю освіти, надання їм послуг у сфері соціального захисту, культури, спорту або охорони здоров’я.

Нагадаємо, Верховна Рада України скоротила строки внесення альтернативних законопроектів до законопроекту про трансформацію закладів освітньої мережі.

Українські Національні Новини

Політика

    Популярні

    Новини по темі

    Червоне вино знижує ризик інсульту на 30% - вчені

     • 16272 переглядiв

    В Україні за півроку в ДТП загинула 61 дитина

     • 26243 переглядiв