proekt-programi-rozvitku-konkurentsiyi-rozroblyat-u-lipni-golova-amku

Проект програми розвитку конкуренції розроблять у липні - голова АМКУ

 • 11688 переглядiв

КИЇВ. 14 березня. УНН. Початковий проект Національної програми розвитку конкуренції буде розроблено спільно зі Світовим банком попередньо в липні поточного року. Про це, відповідаючи на питання кореспондента УНН, повідомив голова Антимонопольного комітету України Юрій Терентьєв.

"Я зустрічався з керівниками групи Світового банку у Вашингтоні, які займаються розвитком конкуренції, конкурентної політики і особисто запропонував, що давайте спробуємо реалізувати подібні проекти в Україні, оскільки були програми ще в 2010-2011-2012 роках, були плани сформулювати і запровадити Національну програму розвитку конкуренції", - сказав Ю.Терентьєв.

"Зараз ми знаходимось у пілотний стадії. Тобто ми досягли домовленості зі Світовим банком, що ми починаємо по цьому працювати. Вже у них є група, яка цим займається. Ми тільки почали нашу співпрацю, тобто довгострокової програми зі Світовим банком ще не підписано, але в нас передбачено зараз на середину літа, на липень, що спільними зусиллями ми повинні напрацювати перший проект Програми розвитку конкуренції, але це початок роботи", - сказав голова АМКУ.

Він додав, що подібна програма повинна складатися з трьох елементів: це загальні принцип проконкурентної економічної політики, які повинні насправді повинні бути сформульовані на відповідному високому рівні; по-друге, це аналіз ситуації в конкретних галузях з практичної точки зору і третій блок, це конкретні практичні заходи, які мають здійснювати органи державної влади по розвитку конкуренції на цих ринках.

Також, Ю.Терентьєв додав, що така програма буде створена в Україні вперше.

Нагадаємо, Антимонопольний комітет за допомогою Світового банку планує запустити в Україні Національну програму розвитку конкуренції. Про це на сьогоднішньому відкритому засіданні АМКУ заявив його голова Юрій Терентьєв.

Українські Національні Новини

Політика

    Популярні

    Новини по темі

    Тренер "Ювентуса" очікує складної гри проти "Порту"

     • 11478 переглядiв

    Французька прокуратура порушила справу проти Ф.Фійона

     • 11153 переглядiв

    Антимонопольний комітет затвердив звіт про свою діяльність

     • 11333 переглядiв